Fit

HARDLOPEN IS STOM

Ik zat deze week met vriendin Josine op het strand aan de koffie. Zij, een ervaren loper, vertelde dat ze de laatste tijd niet lekker meer liep. Er zat teveel druk op om naar het Westerpark te gaan. Ik ken dat. Ooit begon je met hardlopen als een vrijetijdsbesteding, dan komt je eerste run en voordat je het weet, wordt het een stressfactor. Je moet. Kilometers maken, intervallen, #healthylifestyle hanteren en je sportieve successen liefst zoveel mogelijk delen op Nike +, Facebook  en Instagram. Waar ben je nou helemaal mee bezig? Je bent alleen nog maar bezig met de prestatie en niet meer met genieten van het hardlopen an sich.

En daarom, daarom wil ik je even een hart onder de riem steken. Je eraan helpen herinneren waarom je hardlopen zo leuk vindt. Denk aan dat heerlijke moment dat je alleen op dat mooie bospad loopt, je diep inademt en je eigen grenzen verlegt. Je de strijd met jezelf aangaat en dat je eigenlijk wilt stoppen omdat alles zo verrekte pijn doet maar dat je toch nog even doorgaat. Dat. Dat gevoel kent alleen een solitaire sporter. De ijsbeer onder de sporters. Haha. Sorry, liet me even gaan. Maar dat moet je dus doen. Terug naar af, naar de start. Hardlopen is niet stom. Ja, soms misschien. Het is gezond. Uitdagend. Maar niet zonder valkuilen. Een runner’s high kan snel een runner’s dip worden. Hou het daarom leuk en luchtig voor jezelf. Als je (even) geen zin hebt, geeft daar dan aan toe.

X Denise (die helemaal niet meer hardloopt nu. Vindt babygirl stom)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter