Food

SOBA NOODLES SALADE MET HONING SESAM POMPOEN (GLUTENVRIJ)

Een indrukwekkend maar simpel gerecht waar mij elke keer weer het water van in mijn mond loopt. Voor iedereen die denkt dat je niet blij wordt van een  ‘salade’ wil ik zeggen, ga deze maken en proeven! Enjoy! X Bo

Bednodigdheden 2 pers:

Honing sesam pompoen:
500 gr pompoen
honing
olijfolie
1 el sesamzaadjes
zout

Noodle salade:
1 komkommer in slierten
100 gr Soba Noodles (boekweit)*
broccoli, paar stronkjes
50 gram kastanje champignons
doosje tuinkers
handje ongezouten cashewnoten

Dressing:
2 el olijfolie
2 el tamari/shoyu (soja sauce)*
1 el honing
2 el appel azijn
1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Snijdt de pompoen is grove stroken besprenkel ze met de olie, zout en honing en zet 20 min in de oven op 220 gr. Voeg de cashewnoten en sesamzaadjes de laatste 5 min toe bij de pompoen. Kook de soba noodles zoals voorgeschreven, bak de champignonnen even aan in olie en laat de broccoli roosjes 5 min koken. Snijdt de komkommer in slierten en de champignons in blokjes. Als de noodles klaar zijn spoel je ze af onder koud water en doe je ze in een kom. Voeg daarbij de komkommer, champignons, waterkers en broccoli. Knip de waterkers los en doe deze er ook bij. Leg de pompoen stukken op een bord en leg daarboven op en noodle salade. Meng alle ingrediënten van de dressing en sprenkel deze over het gerecht.

*Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Organic of een andere natuurwinkel.

 

image

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter