Fit

SCHEEN PAIN

Een scheenbeenblessure of shin splint. Een van de meest voorkomende blessures in mijn cluppie, vooral bij beginnende lopers. Enthousiast als je bent -je hebt die runner’s high inmiddels mogen meemaken- ga je te veel trainen. Lekker een stuk over dat asfalt rammen. Maar dan word je teruggefloten, en hoe! Je scheenbeen speelt op en protesteert. En laat een ‘shin splint’ nu net een van de meest vervelende en slepende blessures zijn. Gebakken peertjes dus. Hoe kom je ervan af? Maar vooral, hoe voorkom je ze?

ICE ICE BABY

Dit wil je niet horen, maar rust helpt het beste tegen je pijnlijke scheenbeen. Rust, ijs erop en misschien een ibu’tje als je echt pijn hebt. Als je weer gaat lopen, begin dan met een kortere afstand. En als rust echt geen optie is, onthou dan dat een verwaarloosde scheenbeenblessure kan resulteren in botscheuren. Nu een week rust is beter dan 4-6 weken helemaal in de lappenmand.

Goeie schoenen, jaaaaa, dat heb je nu al zo vaak gehoord. Wat nog meer?

STEUNKOUSEN!

Op de foto heb ik compressiesokken van CEP aan. De druk zorgt voor een wetenschappelijk bewezen verbetering van de bloeddoorstroming. Zo krijgen je spieren meer zuurstof aangeleverd en kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Goed ter voorkoming van blessures dus!

VARIATIE IS DE KONING

Een harde ondergrond is zwaarder voor je spieren, minder demping natuurlijk. Probeer dus te variëren, daarmee train je je lijf en went het aan verschillende maten van demping. Niet altijd zacht of altijd hard, ga tijdens je training van het fietspad af of de duinen in.

Kijk uit dus. Enthousiasme is top, maar probeer jezelf te temperen.

Happy runnings!

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter