Food

GEZONDE CHOCOMOUSSE

Als ik denk aan chocola, dan denk ik aan repen, bonbons, chocoladetaart, brownies, volle chocolade, pure chocolade, melk chocolade, witte chocolade en ook… jaaa chocolademousse!! One of my favorites! Als wij uit eten gaan (wat best vaak gebeurt) dan kijk ik eerst altijd op de dessert kaart, stiekem doe ik dat al voordat we ergens heen gaan, kijk ik even online naar de menukaart! Zodra er iets met chocola op de dessert kaart staat, ben ik om! Zodra er dan iets in de zin van  ‘chocolade mousse’ op staat ben ik om!

Omdat er vrij veel suikers en slechte vetten in chocola zitten, heb ik een gezond recept gemaakt, makkelijker dan dat gaat het niet worden! Want geloof mij, deze healthy chocolademousse is binnen 4 minuten klaar en van deze variant  ga je geen spijt krijgen.

IMG_4276

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • Scheutje citroensap
  • evt. Scheutje amandel/kokos of sojamelk

Optioneel:

  • Geraspte kokos
  • Fruit om te decoreren
  • Honing voor de zoetekauw

Bereidingswijze:
Doe de banaan en avocado (zonder schil en pit) in een keukenmachine of blender. Of als je dit niet hebt lekker prakken in een kom.
Voeg hierbij een scheutje melk, pas op dat je niet teveel melk toevoegt want anders word het te dun. Je kan altijd nog wat extra toevoegen! Doe de cacaopoeder toe en meng dit voorzichtig, anders gaat het behoorlijk stuiven. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het tot een romige massa, proef tussendoor even, want aan de grootte van je banaan en/of avocado kan liggen dat je misschien nog wat cacaopoeder moet toevoegen. Proef en voeg naar smaak nog dingen toe.

Enjoy! X Mies

IMG_4294

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter