Food

EASY PEASY OATMUFFINS

Mijn 2e naam is Havermout, dat mijn ouders mij die naam niet hebben gegeven snap ik nog steeds niet. Ik ben verslaafd, wat? nee, VERZOT op havermout, je kan er werkelijk alles mee! Dus niet raar opkijken als ik meerdere baksels ga plaatsen waar havermout het hoofd ingrediënt bij is. Niet voor niets beginnen vele topsporters hun dag met havermout, het is zeker een aanrader voor mensen die willen afvallen en behoefte hebben aan extra energie.

Deze muffins kwamen na oefenen en oefenen tot stand, mijn vriend proeft al gauw als het ‘gezond’ en ‘clean’ is doordat ik er geen suikers aan toe voeg en als hij na mijn baksels dan ‘wow lekker’ zegt, dan is mijn baksel geslaagd!! En dat is dus uiteindelijk dit recept geworden! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik ben over deze muffins! Makkelijk om mee te nemen naar je werk of naar school, ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje! En ook nog eens snel klaar!!

TIP: heerlijk met een beetje honing, jam of room!

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels kaneel
  • snuf zout
  • 10 dadels (zonder pit)
  • Een handje noten

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de dadels en de noten in de blender of keukenmachine en meng dit tot een gladde massa.
Snijd de dadels en noten in stukjes en roer het door het havermout mengsel, schep vervolgens je mengsel in je muffin vormpjes en zet ze op een bakrooster.
Bak de muffins af in ongeveer 25/35 minuten, afhankelijk van je oven! Hou ze goed in de gaten dat de muffins niet verbranden en kijk na 30 minuten je muffins na met een satéprikker, als die er schoon uit komt, dan zijn je muffins gaar!
Eet smakelijk! X Mies

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter