Food

MIES’S BANANBROOD 2.0

Ik ben al dat ‘gewone’ brood vaak zo zat dat ik op zoek ben naar een ander alternatief. Deze variant met banaan bevat allerlei gezonde ingredienten en smaakt ook nog eens heerlijk! Je kan hem zo oppeuzelen maar ook beleggen met bijvoorbeeld een plakje (geiten)kaas. Probeer altijd zo rijp mogelijke bananen te gebruiken omdat dit makkelijker is voor je lijf om te verteren.

Ingrediënten:

3 bananen
sap van een halve citroen
50 ml olijfolie
100 gr kokosbloesemsuiker
250 gr speltmeel
50 gr havervlokken
3 eetlepels bakpoeder
1 eetlepel baking soda
5 grote dadels
50 gr noten naar keuze
kokosolie
(evt. wat rood fruit, bessen, bramen oid)

IMG_3356

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak je bananen fijn met een vork en doe deze in een mengkom, voeg hier de citroensap, olijfolie en suiker aan toe. Voeg in een andere kom de speltmeel, havervlokken, baking soda en het bakpoeder samen en meng het door elkaar. Snijd de dadels klein of maak ze klein in een keukenmachine, ik heb er voor gekozen om de noten heel te laten zodat je een lekkere ´bite´ hebt. Voeg nu alle droge en natte ingrediënten samen en meng het tot een geheel en doe het in een cakevorm, ik gebruik hiervoor een siliconen vorm zodat het baksel er makkelijk uit kan! Bak het brood af in ongeveer 40-50 minuten, ligt aan je oven, hou het goed in de gaten door de laatste 10 min. te kijken of hij niet te donker wordt.

Hhmm… Enjoy! X Mies

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Katrin 09.07.2014 bij 12:11

    Wow lekker ! Ik hou van brood: roggenbrood, volkorenbrood,aardappelbrood maar dit is een helemaal nieuwe recept die ik ook x ga proberen !

  • Laat een reactie achter