Food

SMEUÏGE BROWNIES

Elke week blogt onze ‘toetjesprinses’ Mies over de meest lekkere én verantwoorde toetjes. Laat je inspireren en laat het je vooral smaken!

Brownie liefhebbers opgelet! Wie had gedacht en vooral durven dromen dat dit recept zo lekker kon zijn en ook gezond? Ik hoor je denken ‘gezond, hoe dan??’ Ja geloof me, zelfs het smeuïge heeft deze variant.

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kaneel
  • 350 gr kikkererwten uitgelekt
  • 250 gr dadels (ontpit)
  • 125 gr honing
  • geraspte gember naar smaak
  • een zakje bakpoeder
  • 150 gr noten (bijvb pecannoten, walnoten en amandelschaafsel)
  • 12 eetlepels rauwe cacao

IMG_3209

Bereidingswijze:

Voordat je begint eerst even de dadels weken in gekookt water.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg 100 ml van het vocht van de dadels met de cacao, honing en dadels en mix dit tot een glad geheel. Doe de kikkererwten (wel even afspoelen) en de eieren in een keukenmachine en mix dit glad, voeg daarna de chocoladesaus met de dadels, de kaneel, geraspte gember en het zakje bakpoeder eraan toe! Als alles goed gemengd is begint het er al aardig als een browniemix uit te zien. Voeg als laatst de noten toe. Ik vind het zelf lekker om de noten wat kleiner te maken anders krijg van die grove stukken erdoorheen.

IMG_3246

Ik gebruik zelf meestal siliconen bakvormen, heb je dat niet? Bekleed dan een bakblik met bakpapier of vet het in met een beetje kokosvet, roomboter oid. Giet het mengsel in je vorm en doe het in de voorverwarmde oven voor 45 minuten. Check na een half uur even of je brownie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zodra de prikker er schoon uit komt is je brownie gaar. Zoals je kunt zien heb ik 3 verschillende maten gemaakt: brownie in hartvorm, brownie in ‘normale’ vorm en in een cake vorm. Je kunt dus alle kanten op.

Mmm… Enjoy! X Mies

 

IMG_3238

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter