Fit

KOFFIE MET KOEN VERWEIJ

Koen houdt van koffie, zo zagen we op zijn Instagram account. Dus nodigden we hem uit voor een bakkie. We vroegen hem of en hoe het leven als overnight BN’er hem bevalt, hoe zijn leven als topsporter er nu eigenlijk uitziet en of hij zelf wel eens een scheve schaats rijdt. Neerlands blondste adonis bleek een streber met een klein hartje.

We spreken af bij Anne & Max, in Koens thuisstad Alkmaar. Hij komt gehaast binnen, want hoewel hij momenteel een paar weken vrij is, stroomt zijn agenda over. Was de avond ervoor op pad met Afrojack, heeft zojuist een contract getekend met Björn Borg en is volop in training voor Sterren Springen. Hij houdt ervan in de spotlights te staan, geniet van alle belangstelling. Al is zijn leven het afgelopen jaar wel enorm veranderd. Pas afgelopen seizoen besloot Koen alles op alles te zetten om de absolute top te bereiken binnen de schaatswereld.

HARD WORK PAYS OFF

En dat blijkt ook uit Koens verhaal. Als klein Koentje wilde hij al succesvol schaatser worden. Toen hij een jaar of 6 was begon hij met schaatsen, en keek hij met grote ogen naar zijn grote held Rintje Ritsma. “Mijn grote droom was om ooit ook het ererondje in de arrenslee mee te maken. En die droom kwam vorige maand eindelijk uit.”

Koen-Verweij-in-de-arreslee-522x391

Een jaar geleden vond Koen het nog moeilijk om de focus 100% op het schaatsen te hebben. Talent had hij altijd al, maar zijn prestaties waren wisselvallig. En toen was hij er klaar mee om altijd maar het ‘talent’ te zijn. “Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik het echt kan. Alles geven.” Hij gooide het roer om en ging een stuk gedisciplineerder leven. En zo leven, is niet niks. Hij traint vaak wel 6 uur per dag. Hoe zo’n dag er uit ziet?

 TOPSPORTERDIEET

“Ik sta op tijd op en eet meestal kwark (eiwitten) met honing. En ik moet koffie hebben, en wel echt goeie koffie, van Doppio bijvoorbeeld. Dan rij ik naar Heerenveen en beginnen we aan de warming up waarbij we veel rekken om ons lichaam uit de slaapmodus te halen. Daarna volgt een training die 1 tot 6 uur duurt. Tijdens de lunch eet ik als ik sprint- en krachttraining heb gedaan veel ei en vlees, en bij lange duurtraining eet ik een grotere hoeveelheid salade met groenten. Dan rust ik even en na weer een kop koffie begin ik aan de tweede training. ’s Avonds eet ik groente, vlees en kwark. Ik snoep bijna nooit, maar vind een hartig tussendoortje wel lekker.” Geen brood, pasta’s en rijst dus, zegt Koen terwijl hij mijn randje buikvet even vastpakt (uh…) Want elke gram koolhydraten is 3 gram vocht. En als je koolhydraten vermijdt, is dat buikje zo weg bij je, zegt Koen. En bedankt.

KOEN EEN RUNNER?

We vinden Koen ondanks de vorige actie steeds leuker worden. Hij lacht lief, heeft minimaal een sixpack en wat blijkt, hij houdt ook nog eens van hardlopen. Er worden wel eens intervaltrainingen gedaan in het seizoen en wanneer hij vrij is, gaat Koen wel eens lekker een half uurtje hardlopen. Wel altijd op lage hartslag, een extensieve training. En dit alles heeft als gevolg dat Koens vetpercentage maar 6,5 is. Klein beetje jaloers.

Oja, don’t try this at home, maar Koen eet bijna geen fruit. Wel slikt hij zo’n 20 pillen per dag, voedingssupplementen van Virtuoos. Hij volgt een uitgebalanceerd dieet, want als topsporter haal je niet voldoende vitaminen en mineralen uit je voeding.

TIPS?

Koen is een nuchtere Noordhollander, ook al hangt hij tegenwoordig met BN’ers. Als we hem vragen of hij tips heeft, zegt hij: “Iedereen weet wel wat gezond is. Gewoon proberen je metabolisme op gang te houden, veel te bewegen en vet en koolhydraten te vermijden. En drink veeeeeel water! Het spoelt je lichaam schoon, neemt afvalstoffen mee en slaat ze niet op.” Thanks Koen. Als jij maar uitkijkt in dat water op SBS 6.

X Denise

koen3

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

 • Antwoord Emma 07.04.2014 bij 12:41

  Waar is het gedeelte over zn overnight fame en de scheve schaats?

 • Antwoord Monique 08.04.2014 bij 12:55

  Goedemorgen dames,

  Net terug van mijn ochtendrondje 4 km onder een gitzwarte lucht die me dreigde te overvallen met vette druppels. Bij terugkomst douchen, een lekkere bak koffie en snel even kijken of er nog nieuws over Koen is voor ik aan de slag moet…
  Bedankt voor dit enige interview! Het motiveert me om een extra rondje te lopen en de rode wijn een poosje te laten staan 😉

 • Laat een reactie achter