Fit

BESCHERM JE HUID TIJDENS HET HARDLOPEN

Onze gastblogger Daniëlle Ooteman heeft Studio Natuurzuiver, een column in Healthy en is trainer van Weleda. In haar blog vertelt zij alles over een gezonde levensstijl en over natuurzuivere huid- en lichaamsverzorging. Deze keer geeft ze tips over goede producten tijdens het hardlopen.

In de koude seizoenen zie ik vaak klanten die hardlopen of een andere buitensport beoefenen en een rode, schrale huid krijgen. Dit komt in de meeste gevallen doordat de huid  niet beschermd wordt tegen de buitenkou. Wanneer je gaat hardlopen wordt je lichaam warm en dus je huid ook. De koude buitenlucht (eventueel met een gure wind en/of regen) komt op je warme huid en dit ‘botst’. Daar loop je dan met een rode, schrale huid die droog, trekkerig en ruw aanvoelt. Dé oplossing is je huid beschermen door een dikke laag crème te gebruiken voor je je hardloopschoenen aantrekt!

JE HUID ADEMT

Als ik mijn klanten dit advies geef krijg ik vaak te horen dat ze liever geen crème ter bescherming gebruiken omdat dat de huid afsluit. Wanneer je een product gebruikt waar minerale olie als ingrediënt in zit (paraffine liquidum/petrolatum) legt dat een laagje ‘kaarsvet’ op de huid. Denk maar aan vaseline, beschermt tegen kou maar sluit de huid ook af omdat paraffine het hoofdbestanddeel is. Dit ingrediënt is een restproduct van de aardolie industrie en laat de huid niet vrij ademen. Wel is gehoord van een Labello-verslaving? Je blijft maar smeren en je lippen worden alleen maar droger, een echte paraffineverslaving van de huid! Mijn advies is uitsluitend 100% natuurlijk huidverzorging te gebruiken. Deze producten bevatten koudgeperste plantaardige oliën die de huid optimaal verzorgen, beschermen en laten ademen.

WELK PRODUCT?

In mijn salon werk ik met meerdere 100% natuurlijke merken waaronder Weleda. Voor de bescherming tijdens het buitensporten raad ik 2 producten van dit merk aan. Coldcream en de Calendula Weer & Wind Balsem. Het verschil? Coldcream bevat water en dit kan bij vorst bevriezen. In de Weer & Wind Balsem zit geen water en kan ook goed tijdens de wintersport gebruikt worden. Ook is deze geschikt voor baby’s en kleine kinderen, dus een product voor het hele gezin.

weer en wind balsem

Sportieve groet,

Daniëlle

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter