Food

BROCCOLISOEP

Broccolisoep staat bekend om haar super gezonde imago. Zo bouwt de groente mee aan een sterk immuunsysteem en voedt ze je met al haar vitaminen en mineralen.

Omdat ik tussen de middag altijd gezellig thuis eet met mijn vriend en baby, vind ik het heerlijk om vaak een warme soep te eten in de winter. Vaak maak ik  een flinke pan klaar en eten we hier een paar dagen van. Ook als je even snel iets wilt eten warm je de soep op en ben je zo klaar. Moet je snel weg, kun je de soep zelfs nog in een thermobeker mee nemen voor onderweg.

Bij de broccolisoep heb ik voor echte kaasliefhebbers een knapperige kaasknabbel. Houd je er niet van dan laat je het weg. Net als de Philadelphia, als je niet zo van romige soep houdt, dan kun je die er beter uit laten.

broccoli

Benodigdheden (het liefst alles biologisch en zo vers mogelijk):

 • 2 broccolistronkjes (of 1 grote)
 • 1 groene paprika
 • halve courgette
 • 2 bouillonblokjes
 • Philadelphia kruiden, half bakje
 • 2 teentjes knoflook
 • zout, peper, tijm, basilicum

Snij de broccoli roosjes van de stronk en doe deze in een ovenschaal. Haal daaruit een paar kleine roosjes (stuk of 12) en houdt deze apart. Snij de paprika en courgette in grove blokjes en voeg deze bij de broccoli. Maak 2 teentjes knoflook schoon en doe deze ook in de schaal. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen en hussel met je handen alles door elkaar zodat de olijfolie goed verspreid is. Doe daarover de kruiden naar smaak. Doe de schaal in een oven, 20 min op 160 graden.

broccoli

De kleine broccoli roosjes die je apart hebt gehouden kan je stomen of koken totdat deze bijtgaar zijn. Deze gebruik je straks door de broccolisoep.
Rasp een flinke hoeveelheid gran padano op bakpapier. Omdat ik persoonlijk heel erg van geitenkaas met truffel houd, doe ik daar ook een beetje van bij. Ik neem ook vaak nog een klein stukje om alvast even te proeven ;-). Verspreid de kaas niet teveel  en doe het 5 a 10 min in de oven als je daar de ovenschotel uit haalt met de broccoli. Gebruik nooit een te jonge en vette kaas zodat het knapperig blijft.

broccolisoep

  broccolisoep

 Zet een pan op het vuur met een liter water en verwarm dit met de bouillonblokjes. Doe daarna alles uit de ovenschaal in de pan en laat het nog 5 min koken. Doe er daarna een half bakje Philadelphia bij. Maal het met een staafmixer tot een romige broccolisoep.

Haal de kaas uit de oven en laat het afkoelen. Ik dep het meestal nog af om het ergste vet eraf te halen. Breek er stukken af en leg deze leuk schuin over een soepkom.

Ik hoop dat jullie ervan genieten! Eet smakelijk!

X Bo

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

 • Antwoord Femke Hof 25.01.2014 bij 18:52

  Wat een heerlijk recept.
  Net zelf gemaakt. Hmmmm
  En super gezond!! Echt een aanrader

 • Antwoord Eva 25.01.2014 bij 18:54

  Een heerlijk en makkelijk soepje om te maken! Echt een aanrader!

 • Laat een reactie achter