snel fit na je bevalling
Fit / Personal

Van halve marathon naar stapvoets door mijn huis

September 2017 was een mooie maand. Ik kwam er begin van de maand achter dat ik weer zwanger was én rende 2 weken later 21 km door Disneyland Parijs, met mijn vriendinnetje Bo. Hoe dat ging, lees je hier. Het eerste en tweede trimester van mijn zwangerschap was ik redelijk fit en tot 30 weken gaf ik bootcamps. Op de fiets, dat wel, want rennen was eigenlijk na 20 weken niet meer prettig. Fit je zwangerschap in geeft je een goeie start na je bevalling, daar ben ik van overtuigd. Helaas liep het bij mij allemaal even anders. Ik geef je een update over mijn zwangerschap en bevalling.

Zwanger zijn is iets prachtigs, maar ik was het echt heel erg zat rond 32 weken. Ik miste het sporten en omdat Robin in 38 week werd geboren, telde ik de dagen naar dat moment af. Stom, want dan zul je altijd zien dat baby girl 2 nog wel even lekker zit. En zo geschiedde. Sam werd na bijna 41 weken zwangerschap geboren. En hoe.

 bevalling snel fit sporten

Allereerst doet Sam het geweldig, ze woog bijna een kilo meer dan Robin bij geboorte en blaakt van gezondheid. Maar mijn bevalling was echt een hel. De details zijn niet interessant verder, maar ik heb meer dan een liter bloed verloren. Nooit geweten dat een lage ijzerwaarde (ook wel bekend als bloedarmoede- ik had een hb van 4) zóveel impact op je heeft. Ik heb mijn kraamweek 24/7 in bed doorgebracht. Douchen kostte me zoveel energie dat ik twee uur moest bijkomen. De complete thuiszorgwinkel stond op onze slaapkamer, aangezien we op zolder slapen en daar geen voorzieningen hebben en voor mijn kinderen zorgen zat er ook niet in. In de eerste week na mijn bevalling kwam ik 4 kilo aan en verloor ik heel veel spiermassa. Ik moet 2 maanden ijzerpillen slikken om weer op normale waardes te komen. Voor het eerst in mijn leven maakte ik mee hoe het is om in de steek te worden gelaten door je gezondheid en afhankelijk te zijn van anderen. In mijn geval was het allemaal gelukkig te overzien, want wat ik wel geleerd heb, is dat je gezondheid het aller-, allerbelangrijkst is. Nooit meer neem ik die voor lief.

Sam is nu twee weken oud. De ijzerpillen slaan heel goed aan, omdat ik me heb verdiept in hoe deze het beste door je lijf worden opgenomen. Zo slik ik 1000 mg Vitamine C van topmerk Bonusan en vermijd ik zuivel. Groene groentes en rood vlees, every day! Daardoor zat ik na 1 week op een hb van 5,1. Wat is mijn lijf sterk! Sporten kan ik helaas nog lang niet. Ik loop als een 80-jarige en merk dat mijn conditie weer compleet opgebouwd moet worden. En dat is lastig voor een mega-ongeduldig persoon als ik. Ik wil kunnen genieten van mijn gezin en niet aldoor moe zijn! Maar het heeft tijd nodig. Of ik met Snel Fit doorga? Die vraag wordt me vaak gesteld. Ik kan me nu niet voorstellen dat ik weer voor een groep sta. Eerst zelf weer aansterken. Snel fit gaat nu helaas niet op!

snel fit bevalling baby

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt