stoppen met instagram
Personal / Snel-fit

Tijd om mijn gevoel te volgen!

Het is een nieuw jaar, tijd voor nieuwe uitdagingen en goede voornemens, toch? Ik probeer al een tijdje, zoals vele anderen denk ik, mijn social media gebruik te verminderden en meer aanwezig te zijn tijdens de dagelijkse activiteiten.

Ik laat mijn telefoon vaker liggen, die zat namelijk 24/7 aan mijn hand geplakt. Nog steeds is ‘ie er teveel, maar als ik 1 ding leerde in 2017, dan is het wat écht telt.

Het was een jaar met voor mij privé een ongekend moeizame start. Ik ben keihard geconfronteerd met mezelf, mijn tekortkomingen en heb voor grote uitdagingen en keuzes gestaan. Dit jaar stond in het teken van de zogenaamde ‘life events’. En door die mee te maken, ga je wel even goed nadenken over wat telt.

En dus stop ik ermee.

Lang verhaal kort, mijn verhaal in 2017 kent gelukkig een heel mooie afloop. Ik kreeg alles weer op de rit en alle persoonlijke ontwikkeling werd bekroond met nieuw leven. Ons tweede meisje verwachten Frank en ik begin mei 2018. Klinkt ver weg, maar inmiddels ben ik 22 weken zwanger. Dat betekent dat ik vanaf februari zal stoppen met het geven van reguliere bootcamps en personal training voor Snel Fit. Dat betekent ook dat ik besloten heb te stoppen met Instagram voor Snel Fit. Yep, GONE. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee. Het geeft mij geen positieve energie om alle (personal) marketing te zien en het voegt voor mijn bedrijf niks meer toe.

Nooit heb ik gedacht dat die dag zou komen. Ik bouwde Snel Fit met Bo op rond Instagram en Facebook en veel van de consulting die ik nu doe voor e-commerce en merken gaat over social influence. Maar ik besefte dat social voor mijn klanten één ding is en dat social voor mijn eigen bedrijfje een andere is.

her intuition quote

“Instafamous”

Niks lijkt meer echt. Er zijn zoveel bloggers die zelf de mooiste merken kopen, maar toch in allerlei betaalde berichten suffe merken en producten aanprijzen. Er zijn talloze ondernemers die een beeld schetsen van hun eigen succes en geluk, maar de realiteit is vaak anders. En ikzelf denk ook wel 10x na over een foto en/of tekst voordat ik het op het web knal. De meetbaarheid van je persoonlijke succes, populariteit en ‘geluk’ vind ik echt heel vermoeiend en ik word er vaak onzeker van.

Er zijn likebots en buitenlandse firma’s die likes, volgers en reacties genereren. Je kunt je eigen imperium hiermee opbouwen, verstevigen en ‘fake it til you really make it’. Maar ik kwam op een punt dat ik me realiseerde dat het scrollen door mijn feed geen waardevolle besteding van mijn tijd is.

Nu wil ik niet zeggen dat iedereen zijn social accounts moet verwijderen. Ik weet dat er nog steeds een miljoen echte accounts zijn die oprechte foto’s van hun leven delen met vrienden, familie en volgers. Ik weet ook dat de app je kan verbinden met mensen die je anders niet zou hebben ‘gekend’. Ik wil nog wel op Facebook actief zijn, omdat dit goed is voor het lokaal communiceren en promoten van Snel Fit.

Like we care

En waarom deel je dit, zul je misschien denken. Want niks zo ergerlijk als mensen die met veel bombarie gaan aankondigen dat ze hun account opheffen. Like we care. Maar aangezien ik een persoonlijk blog heb, wilde ik mijn keuze toelichten. Juist omdat zoveel mensen tegenwoordig worstelen om balans te vinden. Of je nu actief, of alleen als gluurder op social zit. En ook, omdat ik schrijven leuk vind 🙂

Cold turkey is misschien niets voor jou, maar misschien kun je jezelf een social detox geven gedurende een week of twee, om weer in contact te komen met de echte wereld. Je zou het zelfs kunnen “liken”.

Ik wens jullie alle geluk, gezondheid en liefde in 2018. Ik ga ook elke dag genieten van al het moois om me heen. Cliché uitspraak, maar uiteindelijk het enige dat telt!

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt