Food / Snel-fit

Makkelijk en gezond recept: nicoise bowl van Denice!

Om de één of andere reden eet ik liever uit een kom dan uit een bord. Dus probeer ik zoveel mogelijk uit een kom te eten. Ook dit recept leent zich daar mooi voor. Ik heb het recept uit het boek ( hoe toepasselijk) “All-days Bowls” van Denise Kortlever. Dit boek is echt een aanrader als je van makkelijke en gezonde recepten houdt. Couscous is trouwens tegenwoordig echt een van mijn favorieten ingrediënten. In de biologische spelt couscous van AH zitten de vitamines B1 en B5, die een belangrijke rol spelen voor het vrij maken van energie, dus ik zeg ook een prima sportmaaltijdje.

Wat heb je nodig:

 • 100 g Couscous (mijn favo couscous is dus de biologische spelt couscous van AH)
 • 1 el olijfolie
 • Half groentebouillonblokje
 • 150 g cherrytomaatjes
 • 1 et balsamicoazijn
 • 2 eieren
 • 100 g haricots verts
 • Citroen
 • 1 blikje tonijn in olijfolie (check even of de tonijn duurzaam is gevangen)
 • 1 blik artisjokharten

Voor de vinaigrette:

 • 1 tl mosterd
 • 1 el citroensap
 • 3 el olijfolie

Verwarm de over voor op 220 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout. Zet gedurende 15 minuten in de oven. Snijd de uiteindes van de haricots verts eraf en kook in wat water gaar. Kook ook de eieren in een pannentje of eierkoker. Kook wat water, laat in een klein beetje gekookt water het bouillonblokje in oplossen en voeg bij de couscous, vul aan met gekookt water tot dat de couscous net onder staat. Bedek de couscous en laat voor 5 minuten staan. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten te mixen met een vork. Laat de tonijn en de artisjokharten uitlekken. Snijd de artisjokharten in vieren. Doe alles in een bowl en serveer de vinaigrette apart.

Eet smakelijk!

X Denice

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt