Personal

Het sprookje van de happy healthy mom

30 december 2014, rond 2.00 uur ’s nachts veranderde mijn hele wereld. Dat moment werd onze dochter Robin geboren en lag haar kleine roze lijfje op mij bij te komen van de bevalling. Ze maakte van mij een moeder en niets was meer hetzelfde.

Maar wat betekent dat? Dat de oude Denise de deur uit wandelde en Moederkloek naar binnen kwam? Wat gebeurt er met de persoon die ik was voordat ik een kindje had gebaard? Heb jij wel eens het gevoel dat je identiteit wordt verhuld door het moederschap, waardoor het lastig is om te voelen wie je ook alweer ‘zelf’ bent?

Balans

Het is niet eenvoudig om je eigen identiteit te behouden als je een gezin start. Voor mij was het gevoel van vrijheid altijd zó belangrijk, en dat maakt dat ik nu continu op zoek ben naar de juiste balans. Heb ik een dagje vrij van werk en ben ik met Robin, dan vind ik het moeilijk om mijn werk helemaal los te laten. Ben ik aan het werk, dan mis ik Robin. En heb ik een té leuk feestje met mijn vriendinnen, dan weet ik dat ik meestal de volgende dag weer om 7.00 uur word gewekt (mamaaaa, kom maar hier!).

Soms maak ik een reisje voor mezelf. Of ben ik een uurtje sporten. Niet om anderen te trainen, maar gewoon, mezelf. ‘Doe je dat óók nog?! Je bent verslaafd!’, maar nee, dat is mijn investering in mezelf. Dan ben ik even weg, even weer ‘de oude’ Denise.

happy healthy mom

Happy healthy mom

Ik geef toe; ik heb steken laten vallen. Soms als moeder, soms als partner en ook wel eens richting mezelf. Omdat het gewoon fucking moeilijk is om alles goed te doen. Ik zou geen fulltime moeder kunnen zijn, of 60 uur willen werken, maar de combinatie maken is ook echt heel lastig. Dus een happy healthy mom, dát ben ik niet altijd. Ik ben een mens met al mijn imperfecties en Robin houdt mij vaak een spiegel voor (telefoon weg, mama).

Moeder worden betekent niet dat je jezelf hierin hoeft te verliezen. Het is het mooiste dat ik heb meegemaakt, maar ik zou niet gelukkig zijn als het mijn enige doel in het leven was. Dus ik voel me niet schuldig dat ik mezelf nog steeds ontdek naast mijn rol als moeder. De waarheid is, dat ik een leukere moeder ben als ik daarnaast nog mezelf kan zijn. En dat geldt voor jou vast ook 🙂

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt