snel fit na je bevalling
Fit / Personal

Ik ben een serieuze sporter maar ik houd ook van een feestje

Sommige mensen kruipen graag in bed als het weekend is begonnen. Ik niet. Liever begin ik mijn zaterdagochtend met een rondje hardlopen of een WOD bij mijn CrossFit gym. Daardoor heb ik het gevoel dat ik iets nuttigs heb gedaan, zéker als mijn plannen later op de dag uitmonden in iets minder respectabels.

Ook al houd ik van sporten -en ik doe dit bijna dagelijks- dit betekent niet dat ik het supermakkelijk vind om vroeg op te staan. Ik ben echt geen ochtendmens. Het goeie nieuws is dat de koning(in) van de discotheek het hart kan ophalen met deze tips, waardoor je gewoon opstaat voor een workout.

Wees slim tijdens de VrijMiBo

Je hangt nog even wat na met je collega’s op vrijdagmiddag, wijntjes en chips in overvloed. De middag verandert al snel in de avond en voor je het weet sta je ergens bij een foute happy hour de cocktails weg te slurpen. Fout, lieve mensen! Been there, done that. Laat het bij die after-work drankjes en ga daarna veilig naar huis. Laat het echte feestje over voor de zaterdagavond.

Train samen!

Ik geef het toe: ik haak wel eens af als ik geen training hoef te geven en stop liever een halfwarme roombotercroissant van de Beerse in mijn mond. Maar tegenwoordig heb ik een CrossFit buddy (you know who you are <3) en daardoor wordt het leuker om te gaan, en moeilijk om af te haken. Of sluit je aan bij een groepje, Snel Fit bijvoorbeeld. Dan heb je zéker een stok achter de deur!

Niet teveel nadenken joh

Als je van te voren jezelf een lange run oplegt, valt het meestal tegen. Stippel een soort van route in je hoofd uit, maar probeer flexibel te zijn. Even aanvoelen hoe het gaat. Het is tenslotte weekend! En je zult zien: je rent veel lekkerder zonder een zware doelstelling vooraf.

Van uitstel komt…

Tuurlijk, soms heb je gewoon echt geen zin om te sporten. Maar hoe langer je een workout uitstelt, hoe meer je je tijd verdoet. Snap je? 😉 Een lange run vereist planning wat betreft eten en drinken, dus hoe meer je bedenkt of je wel of niet zal gaan, hoe meer je die planning in de war brengt. Ik merk dat als ik me omkleed, de routine van een pre-workout volg en nog iets lichts eet, ik van mezelf wel moet gaan sporten!

Nou, nu snel gaan genieten van het weekend!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt