Fit

Jelysa: beat the winter dip!

We gaan massaal naar de sportschool, sluiten ons aan bij hardloopgroepjes en lezen ons scheel over schoonheidsidealen. Het nieuwe jaar is al even begonnen en langzaam komt de zomer tevoorschijn. Maar het is nog altijd winter en ik dacht dat ik er geen last van zou hebben, maar het tegendeel is waar. Die ellendige winterdip. Het liefst breng ik drie maanden door in bed onder de dekens. Chronisch verkouden, griep ligt constant op de loer en als ik naar buiten kijk word ik chagrijnig. En dat werkt enorm op mijn fitheid. Tot overmaat van ramp is mijn sportmaatje (lees: vriendin) geëmigreerd naar Italië en sta ik er gevoelsmatig alleen voor.

Hoe overleef ik de winter?

Gelukkig komt er altijd weer een einde aan de winter en heeft ieder jaargetij zijn charmes. Maar hoe kom ik toch door die verdomde winterdip heen. Tijd om maatregelen te nemen, drastische maatregelen;

Tips tegen een winterdip:

  • Let op je lijf: In de winter eten we allemaal stampotten en trekken we ons terug in huis. De stampotten kunnen gezonder! Blijf gezond eten en gebruik de tijd die je binnen doorbrengt om lekkere maaltijden te maken;
  • Ga naar buiten: Ook al zijn de dagen korter (minder lang daglicht), neem een korte break in de buitenlucht, dat zal iedereen goed doen.
  • Breng licht in de duisternis; Gordijnen open, thuis en op je werk. De wake-up light van Philips kan je daar een handje bij helpen.
  • Neem voedingssupplementen! Het essentiële aminozuur L-tryptofaan voor dat beetje meer geluksgevoel en betere slaap, vitamine-D voor het gebrek aan de zon en Sint janskruid (tabletvorm of als thee) tegen lusteloze gevoelens.
  • Schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Door positief te blijven geef je die winterdip geen kans.
  • Als het mogelijk is, ga een weekje op zonvakantie!

Eigenlijk wordt het gewoon tijd voor de zomer. Zonnestralen op mijn gezicht, meer in de buitenlucht (trainen), langer daglicht, meer energie en alle mensen lijken veel vriendelijker.

Nog even geduld…. En tot die tijd gebruik ik mijn eigen tips!

Wie heeft er ook zo’n last van een winterdip? En hoe ga jij er mee om? Let me know!

GOOD LUCK! X JELYSS

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt