Fit / Personal

10 Domme dingen die je als hardloper te horen krijgt

Jij houdt van hardlopen, net als wij. Niet zo moeilijk toch? Maar waar je niet van houdt, zijn de irritante opmerkingen die je wel eens te horen krijgt van mensen die zelf niet rennen. Herken je jezelf hier in? 😉 

1. Ik zou willen dat ik het ook kon!

Ik heb nieuws voor je: jij kunt het ook. Als je jezelf er echt eens toe zou zetten, zou het jou gewoon lukken. Vaak hang ik dan maar mijn eigen verhaaltje op, van hoe ik altijd als laatste werd gekozen met gym, zelfs een onvoldoende stond voor dat vak (omdat ik een bloedhekel had aan volleybal en mijn gymleraar duidelijk niet) én dat ik tot 2009 nooit (vrijwillig) sportte.

2. Jij mag van geluk spreken met jouw sportieve genen

Dit staat ongeveer gelijk aan: jij mag van geluk spreken dat je zo fit/dun/gezond bent. Nee lieverd- dit komt omdat ik mijn kont er (letterlijk) af ren!

3. En, heb je gewonnen?

Ja! Ik heb een banaan gewonnen, een lelijke medaille, een cakeje omdat het mag, het gevoel van genoegdoening omdat ik een klere-end heb gerend en me mag omringen met mensen die allemaal high zijn van de endorfines.

4. Van hardlopen word je toch moe?

Nee. Ik niet. Ik ben Super Woman. Ik ben immuun voor de effecten van fysieke inspanning. Daarom win ik elke keer.

5. Vind je hardlopen niet saai?

Nee hoor, ook niet. Ik vind het heerlijk om kilometers achter elkaar één voet achter de ander te zetten. En al helemaal op de loopband. Heerlijk! Ja. Hardlopen is soms supersaai. Maar probeer het maar eens, misschien ontdek je dan wat ik er zo leuk aan vind.

6. Je ziet er niet uit als een hardloper

Goh, dank je. Nee, ik zie er niet uit als een gazelle, maar niet iedereen is een pro, hè. En ook niet iedereen is ultraslank met alleen op de juiste plekken sterk ontwikkelde spieren. Maar wij hardlopers komen, net als gewone stervelingen, in alle soorten en maten.

7. Hardlopen is toch slecht voor je knieën?

Weet je wie je dit nooit zult horen zeggen? Mensen die daadwerkelijk rennen. Want hardlopen verstrekt juist de knieën, blijkt uit recent onderzoek. Stil zitten is iets minder goed voor je gewrichten. En je hart. En je longen. En je mentale gezondheid…

8. Heb je een lift nodig?

Zie je niet dat ik mijn complete hardloopoutfit aan heb en dat ik expres ren? Of is dit soms gewoon een versiertruc? Of willen ze me ontvoeren? Haha, kidding.

9. Weet je hoe ik op x locatie moet komen?

Zo grappig als mensen je tijdens je training om de richting vragen. Zie ik eruit als een plattegrond? Heb je geen Google Maps? Wil je mijn training niet onderbreken, dank je.

10. Run, Forrest, run!

Maar dan toch echt op nummer 1 van meest irritante comments is wel deze. Even serieus, wees origineel. Niet grappig meer!

Ik chargeer natuurlijk een beetje. Neem het met een korreltje zout. Want gelukkig zijn er tijdens elke training ook weer een paar heel lieve mensen die bemoedigende of bewonderende comments maken. Superleuk en heel motiverend! Maar ik ben wel benieuwd: Wat hoor jij als je aan het rennen bent? Ik heb het trouwens nog niet eens gehad over het gefluit en getoeter als je met een groep meiden rent…. Oefff.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt