hardlopen alkmaar
Fit

Review: Bose SoundSport koptelefoon

Goed, je hebt horloges die je whatsapp berichten ontvangen, telefoons die je vertellen waar je naar toe moet en armbandjes die aangeven of je wel genoeg slaap hebt gehad. Is dat koptelefoontje van je iPhone niet voldoende voor een lekkere beat als je gaat rennen? No way, José! De Bose SoundSport (Pulse) is je nieuwe personal trainer. Met ingebouwde hartslagmeter én het ongeëvenaarde geluid dat we van Bose gewend zijn. Klinkt dat niet als muziek in je oren? 😉

Review

Ze ogen wat groot, maar je kunt niet anders verwachten van een product dat een batterij, Bluetooth-radio en audio bevat. Wanneer we ze in onze oren plaatsen, is de grote tandvormige buitenkant is moeilijk te negeren, en voelt bijna alsof ze niet gaan passen. Maar gelukkig, ze zijn niet één keer uit onze oren gevallen. En al zou dat wel gebeuren, no worries, want die dingen zijn niet kapot te krijgen.

De behuizing is bedekt met zwart plastic en daaraan vast zit de glanzende polycarbonaten oortelefoon. Op het rechter oor zit de power/pairing-knop, evenals de micro-USB-poort, die wordt bedekt door een waterdichte flap. Fijn! Gewoon in de regen rennen dus! Op het linker oortje zit trouwens de hartslagmeter, wij testten zowel de SoundSport met als zonder hartslagmeter.

bose soundsport review

It’s all about that bass…

Maar dan het belangrijkste; het geluid…. Die bass! Lord have mercy! De Bose SoundSport connect je via Bluetooth met je telefoon en is dus draadloos! Ik (Denise) heb er een flink stuk mee gerend (uurtje) en ze blijven echt zitten. En passen de dopjes niet helemaal: er zitten drie maten bij. Ik begon met de standaardmaat, maar de S zat beter in mijn oortjes. De SoundSport is dus zweet- en weerbestendig en een volle batterij gaat tot maar liefst zes uur mee. Geen smoesjes meer dus, want deze gadget loodst je wel door je training heen.

En Bose blijft bij haar leest, geluid en techniek, want ze hebben zelf geen tracking features ontwikkeld. Je kunt de koptelefoon verbinden met een sport-app en dan worden real-time hartslaggegevens bijgehouden door Strava, Endomondo, MapMyRun of Runkeeper. Jouw favoriet zit er vast wel tussen.

Bose zelf heeft ook een app ontwikkeld, genaamd Connect, maar deze is vrij simpel. Eenmaal gedownload, detecteert de app automatisch of de oordopjes in de buurt zijn (als ze aan staan).

Helaas is er geen equalizer ingebouwd in de Bose Connect app. Afhankelijk van welke app je gebruikt voor het streamen van muziek, kun je daarin je audio-instellingen aanpassen (zoals in Spotify).

Dus?

Bij het kiezen van een koptelefoon die je wilt gebruiken tijdens het sporten, zijn er drie eisen: ze moeten in je oor blijven zitten, ze moeten kunnen connecten met je telefoon, en het geluid moet goed zijn. De Bose SoundSport voldoet aan alle drie en zit gewoon top! Enige nadeel vinden wij dat je bijna niks meer van de omgeving hoort, maar dat kan misschien juist wel fijn zijn tijdens een run.

‘Tuurlijk, ze zijn niet de meest volledig uitgeruste fitness koptelefoon op de markt, maar dat hoeft ook niet. Bose heeft zich gefocust op het geluid, linkt aan populaire sportapps en heeft niet (zoals Nike+ en TomTom ooit) geprobeerd om iets te realiseren wat ze eigenlijk niet zelf kunnen. En de Bose geluidskwaliteit maakt de SoundSport sowieso een winnaar. Dus dat.

bose-soundsportreview

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt