Food

Noten/vijgen/dadelcake

Wat een bijzondere cake is dit! Ik had mezelf voorgenomen om een keer een cake te bakken zonder extra toegevoegde suiker, ik wilde de cake zo maken dat ‘ie lekker en zoet genoeg was door de zoetheid van de dadels en de andere ingrediënten. En dat is zéker gelukt. Mijn cake is ondertussen al goedgekeurd door mijn vriend en wat klanten uit de salon waar ik werk. Ik had de cake meegenomen naar mijn werk en had bij een paar van mijn klanten een stukje naast de koffie gelegd om uit te proberen en kritisch te beoordelen. Het eerste wat ze allemaal deden terwijl ze het stukje nog in hun mond hadden was ‘mmmm ja, echt mmm Mies!!’ Dat zit wel goed dus! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Let me know.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 60 gram boekweitmeel of speltmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 100 gram dadels
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram rozijntjes
  • Een scheutje citroen
  • Een handje noten

IMG_4573
Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakblik in met wat boter en plak er een bakpapiertje aan vast, zo krijg je je cake makkelijk uit het blik. Snijd de vijgen en dadels fijn en hak de noten ook wat fijner, prak ook gelijk de bananen fijn op een bord.
Doe de bananen en eieren in een kom en mix dit goed los en voeg hier ook gelijk het citroensap aan toe.

Mix de bakpoeder eerst goed door het boekweitmeel, zo voorkom je klontjes. Voeg alle overige ingrediënten in de kom en mix het tot een glad beslag.
Doe als laatste de gesneden dadels, vijgen, noten en rozijnen toe aan je beslag en doe het in je cakeblik en zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Enjoy!

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

3 Reacties

  • Antwoord Eva 12.07.2015 bij 15:20

    Hallo,

    Zojuist dit recept uitgeprobeerd omdat het mij wel onwijs lekker leek en toch als „gezondere” dessert kan zien.

    Echter blijft hij na 30 minuten in de oven echt nog onwijs klef, nat en „guwie” , zit ook echt geen lekkere structuur of smaak aan daardoor.

    Wat kan ik fout hebben gedaan?

    Voor nu heb ik hem terug gezet in de oven 10 minuutjes extra en hopelijk word de structuur meer zoals op jouw foto.

  • Antwoord Bo Birekoven 21.07.2015 bij 06:51

    Hi Eva,

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb even contact gehad met Mies en ze denkt dat jouw oven iets minder krachtig is als die van haar. Je kunt het beste indd de tijd wat opschroeven met 10/15 min en dan kijken of hij wel goed is.

    Is het je inmiddels wel gelukt? Hij is namelijk heerlijk!

    Liefs Bo

  • Antwoord Annemijn 19.04.2016 bij 12:25

    Hallo,
    Bij mij had de cake ook 20 minuten langer in de oven nodig.
    Groet, Annemijn

  • Laat een reactie achter