Fit

Cryotherapie: reset je lijf in 3 minuten bij Freezlab

Cryotherapie is booming in de topsport. Maar ook als je toevallig geen topsporter van beroep bent, heb je er veel aan. In 3 minuten tijd krijgt je lichaam een boost waar geen herstelkuur tegenop kan. Je kunt de trainingen beter aan én je bent minder gevoelig voor blessures. Niet voor niets is cryotherapie in veel sporten een vast onderdeel van het trainingsprogramma en bij het revalideren. Een heuse detox voor je lijf!

Op naar Freezlab

Na de halve marathon van Egmond, elke week trainen, crossfitten en trainingen geven leek het me de hoogste tijd om eens een kijkje te nemen bij Freezlab. Ik wilde ook cryotheraphie!

freezlab-amsterdam-750x500

Na een warm welkom in een prachtige salon, duidelijke uitleg en meten van mijn bloeddruk, ging ik op naar de kleedkamer. Bikini, badjas en sloffen aan. Charming! Op naar de cryocabine waar we nog een keer de uitleg kregen. Toen nog het mondkapje, haar/oorwarmer en handschoenen aan en ik was er klaar voor!

cryotherapie

Eerst sta je 20 seconden in een cabine van -50 graden zo kun je even wennen aan de kou. Dan stap je in de volgende cabine van -110 graden. Ja echt waar. Met hartkloppingen stap ik naar binnen en durf me niet meer te bewegen, daar sta je dan als een soort paspop. 3 Minuten waren zo voorbij omdat ik een soort van crisis tussen mijn oren had; OMG mijn neushaar bevriest! OMG kan ik gewoon ademen? OMG dit is echt freaking koud! Zoveel gedachten door mijn hoofd. Na 2 minuten begon mijn lijf licht te protesteren. Het leek alsof mijn spieren pijn gingen doen en ik kreeg het gevoel dat ik zo koud werd dat lopen nog een onmogelijke optie leek. Uiteraard lukte dat en kwam ik hyper de cabine uit. Wat een COOLE ervaring!!

cryotherapy

 

Een aantal voordelen van cryotherapie

*Je lichaam herstelt sneller na een training
*Door sneller herstel ben je minder vatbaar voor blessures
*Vermindering van rimpels door aanmaak van extra collageen
*Activering van de spijsvertering
*Vermindering van cellulitis, acne en puistjes door betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen

En nog veel meer voordelen, ben je benieuwd kijk dan op de site van Freezlab.

crotherapy

Ondanks ik maar een sessie heb gedaan ben ik enthousiast! Ik voel me fit en energiek. Mijn huid tintelde licht maar dat trek vrij snel weg. Wel heb ik in de auto onderweg naar huis het gevoel dat ik diep van binnen heel koud ben, zonder het echt koud te hebben. Apart gevoel, er is iets in werking gezet…

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt