Fit

De upperbody workout van Jelysa

Eerlijk gezegd is het trainen van mijn bovenlichaam (armen, schouders, borst, rug) niet mijn favoriet. Maar ik merk dat ik minder sterk ben in mijn armen dan bijvoorbeeld in mijn benen. Daarom ben ik sinds kort mijn upperbody meer gaan trainen.

foto-1

Mijn doel is een gespierdere rug en de zwaai-kipfilets te laten verdwijnen! Klinkt als een never-ending story maar ik ga de uitdaging met mijzelf aan. Het hele bovenlijf wordt stevig aangepakt de komende weken. Onderstaande twee oefeningen zijn lekker om mee te beginnen, ik vind ze goed te doen.

foto-2

foto-3

Hoppa, ik begin gelijk goed met 10 kilo. Deze oefening heet de” Seated Dumbell Extension”. Pak zittend een dumbell in beide handen en breng hem achter je hoofd met de ellebogen en pinken naar boven toe. Houd je ellebogen recht. Deze oefening is goed voor de kipfiletjes.

foto-4

foto-5

De “Bent over barbell row“ is voor de midden rug. Knieën licht gebogen en de rug recht. Het beste is je rug wat lager (houdt hem recht), billen goed naar achter, buikspieren goed aanspannen en de barbell bovenhands vasthouden. Veel herhalingen!

foto-schema

Dit is mijn upperbody schema voor de aankomende 4 weken (voor 1 dag in de week). Denk eraan dat je spieren over het algemeen 42-72 uur nodig hebben om te herstellen. Dit kan per persoon anders zijn en dat kan te maken hebben met hoe zwaar de training is, trainingsfrequentie en ervaring.

Zorg ervoor dat je het schema om de zoveel tijd aanpast (ook goed voor de motivatie).

Denk aan;

  • Variatie in de oefeningen
  • Het gewicht
  • Het aantal herhalingen

Who is with me? Succes!

X, Jelys!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt