Food

Gekarameliseerde witlof met peer tijdens het verlof van Denice

Jaaa, eindelijk is het dan zover, ik ben met verlof!! Dat heb ik wel even ‘goed’ gevierd met een non-alcoholisch drankje! Ik zit nu in mijn 36ste week en als ik terugkijk ben ik eenvoudig door mijn zwangerschap gerold. De laatste weken merk ik wel dat het steeds zwaarder wordt voor mijn lijf. Nooit gedacht dat ik van 10 kilometer hardlopen naar 200 meter rustig wandelen als moeder gans zou gaan.  Toch gebeurt dit echt. Ik ben binnen no time buiten adem en heb constant het gevoel van spierpijn in mijn bovenbenen.

De inspiratie voor dit gerecht met witlof kwam voort uit het woord verlof!

Vanaf nu mag ik gaan wachten, wachten en nog eens wachten. Ondanks dat ik vrij ben en meer mijn rust ga pakken, zet ik het bloggen voorlopig in de ijskast. Ik wil heerlijk gaan genieten van ons kleine wondertje. Op dit recept zullen jullie dus even moeten teren. De inspiratie voor dit gerecht met witlof kwam voort uit het woord verlof! Haha. Waar je soms je inspiratie wel niet vandaan haalt.

Back in shape

Na mijn verlof wil ik het bloggen weer oppakken. Ik gok dat het onderwerp dan ‘back in shape’ wordt. Ik ben nu al nieuwsgierig hoe ik die herstelperiode ga ervaren. Hoe ik mij dan voel, hoe snel ik weer de ‘oude’ ben én hoelang doe ik erover om weer vooraan te lopen tijdens de Snel Fit trainingen. Hoe zal het gaan met gezond eten, sporten, werken en natuurlijk met onze kleine man? Genoeg onderwerpen om leuke blogs over te schrijven en met jullie te delen.

Dan nu over naar de witlof. Wederom heb ik dit uit een Delicious recept, maar dit keer zonder mijn D-Nice touch. Witlof is goed voor de spijsvertering. Het spijsverteringsstelsel wordt gestimuleerd door witlof omdat er pro-biotische  stoffen in zitten. Het helpt de lever te ontgiften. Er zitten ook veel vezels in dus het kan goed werken tegen constipatie.

Eet smakelijk en we spreken elkaar snel weer!

X Denice

gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof met peer

Hoofdgerecht (4 personen)

Ingrediënten:

1 kg kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
50 g boter
1 flinke sappige handpeer
1 kg witlof
150 ml perensap
2-3 takjes rozemarijn
125 ml (plantaardige) melk
Brie

gekarameliseerde witlof

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een ruime koekenpan 25 g boter.

Halveer intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in schijfjes. Halveer de witlof en snijd grote helften nogmaals tot kwarten. Bak de peer 2 min.

Schep de witlof erdoor en bak in 6 min. bruin aan. Schenk het perensap in de pan. Voeg de rozemarijn toe en draai het vuur hoog. Laat het perensap op hoog vuur inkoken en met de witlofsappen karamelliseren.

Verwarm de melk met de resterende 25 g boter. Giet de aardappels af. Stamp of knijp de aardappels jn. Schep de warme melk er luchtig door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden leg op elk bord wat plakjes brie en schep de witlof erop.

Bereidingstijd ± 40 min.

X Denice

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt