Fit

Home is where the workout is

Het jaar 2016 ligt achter ons en 2017 is weer in volle gang. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken met nieuwe voornemens. Het bekendste voornemen is vaker sporten/ afvallen. De maand januari is het dan erg druk in de sportschool en de meeste haken vanaf februari weer af. Maar wie weet sporten zij de rest van het jaar thuis: de home workout. Je weet het niet…

bal

Iedereen heeft wel eens van die dagen; lang, niets lijkt te lukken en je gaapt zó vaak dat je gezicht er bijna in blijft hangen. Als ik dan 9 uur op kantoor heb gewerkt, dan heb ik geen zin meer om naar de sportschool toe te gaan.

Om die reden, en er zijn er nog meer, is de home- workout een uitkomst. Het vergt enige creativiteit en discipline maar dan bespaar je wel een hoop tijd. Hop, hijs je zelf in die kleren en je kan binnen 1 minuut beginnen. Mijn workout items zijn onder andere een skippybal, dumbells en een springtouw;

skippybal

dumbells

springtouw

Ook thuis begin ik met een kleine warming-up. Het liefst 5 minuten touwtje springen. Soms wandel ik 45 minuten of ga ik 20 minuten hardlopen. Je zou ook kunnen traplopen. Mocht je niet dezelfde items in huis hebben, dan kan je het volgende gebruiken; gevulde flesjes als gewicht, de bank als alternatief voor de bal en bijvoorbeeld een zware pot als gewicht voor bepaalde oefeningen. Als ik thuis train, dan doe ik vaak een full body workout. Dus meerdere spiergroepen tegelijk. 

Triceps 

triceps

triceps-2

Core

buik-3 buik-4 buik-2

Benen

muur benen-2

De beste wensen voor iedereen met veel geluk, liefde, gezondheid en sportiviteit. Maak je goede voornemens waar. Be fit and stay fit in 2017! Mijn goede voornemen is nóg meer te genieten van de kleine dingen in het leven! En de drank iets vaker laten staan 😉

drank

X,

Liefs Jelys

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt