Food

Appeltaart met vanillevla en cake

Deze appeltaart is ontstaan uit mijn zwangerschaps-craving. Ik bak wel vaker taarten, maar sinds mijn zwangerschap heb ik nog meer trek in zoetigheid. Het viel mij op dat er nog geen recept voor appeltaart op de site van Snel Fit staat. Dan is 1 + 1 al snel 3 bij mij. Appeltaart past ook helemaal in deze tijd van het jaar, lekker met een kop warme chocomelk met slagroom.

Hoe gezond is deze taart eigenlijk? Nou niet.

Hup dus ik aan de slag. Dit keer geen eigen D-nice touch maar het recept keurig uit de Delicious geknipt. Het recept sprak mij aan vanwege de combinatie van vanillevla, citroen en cakekruimels. Gelukkig kwam dit ook helemaal uit toen ik het eerste, vers uit de oven, stukje taart proefde, hemels! Perfectionistisch (zeker wanneer het over eten bereiden gaat) als ik ben toch een kleine recept aanpassing; volgende keer iets minder citroen in de vulling gebruiken (3 i.p.v. 4) want de citroensmaak moet niet te overheersend worden.

Tot slot, hoe gezond is deze taart eigenlijk? Nou niet. Dus dit onderdeel slaan we deze keer over. Deze appeltaart is een echte sinner en dat moet af en toe ook gewoon kunnen!

appeltaart ingrediënten

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • ½ ei
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels bakpoeder

Vulling:

  • 200 gram rozijnen
  • 11/4 appels (liefst Goudrenetten of Jonagold)
  • Rasp van 3 citroenen
  • 100 gram suiker
  • 300 gram cakekruimels (van een cake uit de supermarkt)
  • 100 ml dikke boerenland vanillevla

img_3531

-Kneed met de keukenmachine of je handen de bloem, boter, basterdsuiker, het halve ei, de rasp van de citroen, ¼ tl zout en bakpoeder tot een mooi deeg.
-Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 mm dikte.
-Bekleed een ingevette hoge springvorm (doorsnee 24 cm) en zet in de koelkast voor 5-10 minuten.
-Laat de rozijnen in een bakje met water wellen voor 10 minuten.
-Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis en snijd de partjes in de lengte weer door de helft en nog een keer door de helft.
-Giet het water van de rozijnen af.
-Meng de appelparten, rozijnen, citroenrasp, suiker, cakekruimels en vanillevla door elkaar.
-Schep het mengsel voorzichtig in de beklede bakvorm.
-Bak de taart +- 45 minuten gaar. ( het deeg moet mooi goudbruin zijn)

Geniet!

X Denice

appeltaart

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt