Fit

van ab crack naar a4 waist challenge

Ab Crack? De wat? Ja precies dat dacht ik ook bij het lezen van dit nieuwe schoonheidsideaal. Het is bizar wat voor hypes en rages er tegenwoordig ontstaan en hoe snel deze weer veranderen. Een ab crack is een flinke inham (lijn) vanaf het midden van je borsten tot aan je navel. Je zal dus begrijpen dat deze hype alleen bij vrouwen voorkomt. Meestal ben je ermee geboren of ‘krijg’ je het na maanden training van zo’n 7 uur per dag. Een foto ter verduidelijking, en nee dit is geen foto van mijn buik;

foto-1     

a4 waist challenge

In China gaat men nog een stapje verder, de zogeheten ‘A4 waist challenge’. Het werkt als volgt; je houdt een A4’tje voor je buik en dan mag je geen buik meer kunnen zien. Een A4’tje is 21 centimeter breed en 29,7 centimeter lang en je moet dus extreem dun zijn om daarachter je buik te kunnen verschuilen. Laat duidelijk zijn dat het hartstikke gevaarlijk en heel ongezond is om het zo ver te laten komen. Ga dus liever voor gezond eten en genoeg bewegen!

buikspierkwartier

De gegeven kwartiertjes in de sportschool sla ik tegenwoordig over. Maar na een lange tijd pak ik zelf mijn buikspierkwartier weer op. Ik ben gezegend met een vrij slanke buik. Daardoor train ik die wat minder vaak maar hij is niet minder belangrijk. Vanuit je core, het midden van je lichaam, begint het allemaal. Een sterke core helpt mij bij een betere houding en ik heb daardoor minder last van mijn (onder) rug. De bekende oefening ‘planken’ en ‘fietsen’ kennen wij allemaal wel, die pak ik dan ook regelmatig mee in mijn trainingen.

 

foto-2-png

Core oefeningen

Dit zijn nog twee favoriete oefeningen die ik graag doe tijdens mijn trainingsdagen voor de buik.  ‘Hanging leg raises’ voor de voorste buikspieren. De reden dat ik deze oefening op deze manier uitoefen, met mijn onder armen hangend in een lus, is omdat mijn polsen zeer gaan doen als ik aan een stang hang. Tevens heb ik op deze manier het gevoel dat ik beter balans kan houden.

foto-3

foto-4

De ‘side bends’ voor de zijkant van de buikspieren. Op de foto doe ik deze oefening met een kettlebell maar je kan hem ook met een schijf doen. Normaliter doe ik hem met een schijf van 20kg.

foto-5

foto-6

Let’s go to the gym gym, let’s go get away

Liefs, X Jelys

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt