Fit / Food

Collageenpoeder: wij gaan het testen!

Blessurevrij sporten… dat willen we toch allemaal? Ja! Ik heb gelukkig weinig last van klachten of blessures, ondanks dat ik mijn lijf best zwaar belast. Ik merk wel dat ik vaak last heb van stijfheid of gevoelige spieren. Toen ik voor mijn (andere) werk las over het voedingssupplement collageen, werd mijn interesse gewekt.

Collageen: wat is het?

Collageen is een eiwit dat het belangrijkste bouwsteen vormt van ons lichaam. Het zorgt voor de samenhang en elasticiteit van bindweefsels zoals huid, kraakbeen en botten. De aanmaak van collageen neemt af na je dertigste, waardoor je extra vatbaar wordt voor blessures en andere kwaaltjes. Gehydrolyseerd collageen is een zeer gemakkelijk opneembare poedervorm van collageen, dat het natuurlijke proces ondersteunt. Dit voedingssupplement, dat in feite een soort eiwitshake is, zou de sportprestaties verbeteren en vermindert de kans op blessures en gewrichtspijn. En wat ik ook heel belangrijk vind: het werkt voor zowel het behoud van een jeugdige huid als voor reparatie van de beschadigde huid (acné, ruwe, vlekkerige, verouderde huid). Altijd al een flawless skin gewild!

Dus?

Goed, ik behoor tot de doelgroep: sport veel en ben over de 30. Dus: ik ga het doen! Bo en ik hebben beiden twee potten besteld (goed voor ongeveer twee maanden) en zijn begonnen met het dagelijks innemen van 10 gram collageenpoeder. Mijn eerste week zit er inmiddels op, en ik moest even zoeken naar een manier die voor mij werkt. Eerst getest in water, toen in thee, maar dat vond ik niet lekker. Aan het poeder zit geen sterke smaak (geen toegevoegde smaakmakers zoals bij veel supplementen!) maar het is een beetje vettig lijkt wel. En dat vond ik niet lekker in de thee. Dus nu neem ik het in met (vanille)yoghurt en dan merk je er echt niks van.

Wij laten je over een paar weken weten of we echt verschil merken. To be continued!

Nu al interesse of meer weten? -> niche4health.com

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt