Food

Het Detoxavontuur van Jelysa

Jaren heb ik erover gelezen en getwijfeld. Wat is het? Wat houdt het in? En wat zou het voor mij kunnen betekenen? Mijn doel? Hopen dat mijn hoofdpijn vermindert. Echter, het ene onderzoek raadt detox af, waar het andere onderzoek het juist aanmoedigt. Uiteindelijk is er maar één manier om achter de antwoorden op mijn vragen te komen en dat is het gewoon DOEN en ervaren hoe mijn lichaam daarop reageert.

Zoals de meesten waarschijnlijk weten heeft Bo een Detox eBook ontwikkeld. Zodoende had ik besloten om via Snel Fit de detox te volgen, in groepsverband, voor extra steun. Het boek is (naast de prachtige foto’s) overzichtelijk, duidelijk en heel informatief. Tel de fijne persoonlijke digitale coaching van Bo daarbij op en je kan starten met een goed gevoel. In het boek staat omschreven wat detox is, er is een voedingsschema en een uitgebreide boodschappenlijst. Mocht je geen zin hebben om alle boodschappen te doen, kan je een boodschappentas bestellen en bij een ophaalpunt ophalen. Echt overal is over nagedacht.

smoothie

Één van de heerlijke sapjes!

Here we go!

Ik heb gekozen voor een detox van drie dagen (je kan ook kiezen voor vijf dagen). Zeven afbouwdagen, drie soep/sapdagen en zeven opbouwdagen. In alle eerlijkheid waren de afbouwdagen een piece of cake voor mij. Je mocht onder andere geen brood, alcohol en koffie. Ik lust geen koffie, eet vrij weinig brood en alcohol kan ik heus wel even laten staan.

Maar ik zag er écht wel tegenop. De dagen duurden lang, heel lang. Het idee dat je niet alles mag, geeft je ineens trek in allerlei suikerbommen, pizza’s en alcohol. Alleen maar omdat het niet mag. Maar als ik eenmaal ergens aan begin, ben ik heel streng voor mijzelf en ga ik er voor. AND YES I DID IT!

De coaching was motiverend en doordat de sapjes en soepen heerlijk waren is de detox zeker goed vol te houden. Mijn conclusie van het gehele avontuur;

  • Ik had minder last van hoofdpijn dan ik dacht tijdens maar ook na de detox.
  • Waar de anderen van de groep een overvloed aan energie hadden, lag ik drie dagen levenloos op de bank. Maar na de detox had ik energie voor tien.
  • Ik was 2,5kg afgevallen (dat zag je vooral aan mijn buik) echter was dat niet mijn doel.

Ik kan het iedereen aanraden om het te doen. Het is voor je gevoel, mind en body een enorme boost. Zeker als je een minder gezonde levensstijl hebt en je daar graag verandering in wilt brengen.

After detox

After detox

Training on hold

Omdat je niet teveel inspanning moet vragen van je lijf tijdens de detox, heb ik enkel mijn handbalwedstrijden gespeeld en even geen krachttraining gedaan. Dat was trouwens behoorlijk afkicken. Dat heb ik inmiddels weer volledig opgepakt maar ging niet meteen weer als vanouds. Ik merkte dat mijn lijf de eerste twee trainingen écht moest wennen. In plaats van 1,5 uur heb ik mijn trainingen na driekwartier afgerond. En de spierpijn was enorm. Natuurlijk merk je daarna gauw genoeg dat je ‘er weer bent’.

Óh en ik moet iets opbiechten (sorry Bo); ik heb de afbouwdagen niet helemaal volgens schema afgerond. Vrijwel de dag na de sapdagen heb ik een appeltaart gebakken en twee stukken op één dag genuttigd. HEERLIJK!

appeltaart

Wat er vervolgens toe leidde dat ik de hele avond met buikpijn op de bank lag. Gevalletje eigen-schuld-dikke-bult!

X JELYS

Wil je je aanmelden voor een detox doe dat dan hier, of klik hier voor meer informatie

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt