Fit

Road to de halve van Egmond 2018

Een nieuwe blogger in ons team: Margon Groen! Je kent haar misschien wel uit de All4running winkel in het centrum van Alkmaar. Margon zal voor ons leuke reviews schrijven over de allernieuwste hardloopgadgets en houdt je op de hoogte wat betreft haar eigen trainingen… Een eerste en meteen heel persoonlijke blog. Get to know Margon!

Ik neem je mee terug naar 1 januari 2016, het moment waarop veel mensen hun goede voornemens voor het komende jaar uitspreken. Ik deed hier ook aan mee, al noemde ik niet al mijn voornemens hardop. Belangrijkste streven? Mijn hardlooptrainingen uitbreiden als voorbereiding op de Egmond Halve Marathon van 2017.

Ben je gek geworden?!

Een halve marathon, je moet het maar in je hoofd halen! Op het moment dat ik dit doel voor mezelf vastlegde, liep ik drie keer in de week hard. Hierbij deed ik voornamelijk duurloopjes tussen de vijf en acht kilometer. En als ik niet zoveel zin had, liep ik bij wijze van spreken niet verder dan drie blokjes om. Dat zou totaal gaan veranderen. En ik ging voortvarend van start! De motivatie was er, de trainingen ingepland, niets zou mij in de weg staan.

De twee weken erna heb ik meer artsen gezien dan in de afgelopen jaren bij elkaar.

Tot 29 januari 2016. Na twee dagen met flinke benauwdheid en druk op de borst, ging ik voor de zekerheid even naar de huisarts. Met de gedachte alleen nieuwe medicijnen voor mijn astma te krijgen, meldde ik mijn werkgever dat ik iets verlaat zou zijn. Helaas liep het totaal anders. De huisarts vertrouwde mijn klachten niet en stuurde me door naar de Eerste Hart Long Hulp in het ziekenhuis. Hier bleek na een dag aan de hartbewaking en diverse röntgenfoto’s dat mijn longen het behoorlijk zwaar hadden, maar doordat ik nog geen koorts had konden ze verder niet veel voor me doen. Met zwaardere astma-medicijnen vertrok ik naar huis.

Raar hoestje…

De twee weken erna heb ik meer artsen gezien dan in de afgelopen jaren bij elkaar. De klachten namen toe, ik bleef enorm benauwd, de druk op mijn borst nam toe en ik verloor mijn stem. Ik had echter nog steeds geen koorts, dus men nam me niet zo serieus. Ondanks de stekende pijn in mijn rechterlong en mijn rare hoestje. Een afspraak met de longarts gaf duidelijkheid; ik had een longvliesontsteking opgelopen, in combinatie met diverse virussen en infecties. Vandaar de pijn, de benauwdheid, de druk op mijn borst en het verlies van mijn stem. Uiteindelijk heb ik 12 weken thuisgezeten met deze klachten. Zo ben je gezond, zo kun je helemaal niets. Vooral het niet kunnen praten was een drama! Met mijn halve marathon plannen nog vers in het geheugen, haalde ik nu de wandeling naar de supermarkt niet eens. Ik kon geen anderhalve kilometer wandelen, of slenteren, zonder tussenstop. Langzaamaan krabbelde ik op, maar ieder virus dat voorbij kwam zorgde ervoor dat ik weer een terugval kreeg. Heel frustrerend voor iemand die eigenlijk altijd aan het sporten was.

Egmond: here I come!

Ondertussen gaat het redelijk, met nog af en toe een terugval, maar staat het hardlopen nog steeds op een laag pitje. Zo nu en dan begint het ontzettend te kriebelen en trek ik mijn loopoutfit aan. Op een heel rustig tempo kan ik dan vijf kilometer lopen, met af en toe een kleine wandelpauze tussendoor om mijn ademhaling weer rustig te krijgen. Daarna moet ik echter behoorlijk lang herstellen voor er weer een nieuwe training in zit. Het is dan ook echt niet verantwoord mijn voornemen na te jagen. En dus schuif ik hem door naar volgend jaar! Ik heb mijn route al uitgestippeld; via de 10km Alkmaar City Run by Night en de 16 km van de Dam tot Damloop, door naar de Egmond Halve Marathon in januari 2018. Wellicht met nog meer loopjes tussendoor, maar dit is de basis. Het plan ligt, de motivatie is er, en met deze blogs ook een flinke stok achter de deur. Ik ben er klaar voor; Egmond here I come!

Tot snel!

x Margon

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt