Personal

Welkom in de wondere wereld van social media

Terwijl ik de nieuwe Beau Monde lees, waarin adjunct-hoofddirecteur Sandra aan het woord is, realiseer ik me ineens hoe vreselijk de wereld van social media eigenlijk is. Sandra vertelt over Quinty Trustfull, quote; ‘Ik zat ooit met haar in een privé-vliegtuig, op weg naar een opening van een boetiek in Maastricht. Iedereen zat de hele vlucht (35!! Minuten) selfies te maken en zichzelf te filmen. Mrs. Trustfull hield het bij één foto en begon daarna te babbelen…’

En laten we het dan maar niet hebben over alle filters en semi-botox-programma’s

Lieve mensen, waar gaat dit over? 35! Minuten lang met alleen jezelf bezig zijn. Selfies uit alle hoeken en alle lichtinvallen.  Ohneeeee dit licht is niet mooi, andere kant van mijn hoofd, oh shit dit is mijn lelijke kant, toch maar recht van voor, ah nee nu zie je die pukkel, van onderaf, kak nu zie je mijn onderkin. Twintig minuten en honderd foto’s verder zit er vast wel één bij die ok is. En laten we het dan maar niet hebben over alle filters en semi-botox-programma’s die worden losgelaten over de gelukkige foto. Want rimpels en wallen zijn zo 2014.

Alles voor de shine

Maar wat vind je dan van de oh-zo populaire vloggers die maar overal hun hele hebben en houden filmen. Schaamteloos met hun mobiel zichzelf filmen, en werkelijk waar praten over poep. Of dit nou midden in een volle tram is of in een knus restaurant, het maakt ze niks uit. Alles voor de likes en kijkcijfers.

ded76d105d32664b407d4fa34c6c4c05

Ik voel me met de week ouderwetser worden, want ik wil gewoon niet meedoen met deze gekkigheid. Dan maar geen honderd foto’s om uit te kiezen, dan maar één minder perfecte foto voor de oh-zo-gevreesde social media. Waar alles perfect moet zitten en je de schone schijn op kunt houden op al je kiekjes. Want geloof me, ik ken een aantal succesvolle Instagrammers die in het normale leven echt niet leuk zijn! En wat wil je, een leuk en gezellig persoon zijn die, zoals Sandra het mooi omschrijft, een babbeltje met een ander maakt. Of voor de kijk-mij-eens posse. Ik kies voor #teamQuinty, om toch maar even in de wereld van Instagram te blijven

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt