Fit / Personal

Don’t believe the hype

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik net neergeploft op de bank. De laatste training van de eerste week van mijn nieuwe trainschema (volg je het nog?) zit er op! Het is de dag nadat de Alkmaarders werden bevrijd van de Spanjaarden en dat moest gevierd worden! Ik heb me gister losgelaten op de rode wijn en de toastjes. En so what, ik heb er van genoten! Maar zoals ik in m’n vorige blog heb verteld, ben ík pas sinds kort bevrijd.

excuses

FOGO

De naam van een eiland (eigenlijk een vulkaan) bij Kaapverdië, maar ook een term die door menig fitnessblog en –blad gebruikt wordt. FOGO: Fear Of Going Out (niet te verwarren met FOMO: Fear Of Missing Out). Deze term komt er op neer dat je bang bent om de controle te verliezen over je gezonde levensstijl en daardoor sociale aangelegenheden uit de weg gaat. Niet meer uiteten durven gaan, liever op de bank blijven zitten dan een avondje in de kroeg doorbrengen, etcetera etcetera.

‘Ik was zo gefocust op het behalen van de groene balkjes uit de PBP-app, dat ik er vooral tegenop zag om buitenshuis te gaan eten.’

Toen ik net begon met het tracken van mijn voeding, heb ik hier flink mee te maken gehad. Ik was zo gefocust op het behalen van de groene balkjes uit de PBP-app, dat ik er vooral tegenop zag om buitenshuis te gaan eten. Dat betekende namelijk dat ik mijn voeding niet kon afwegen en dus ook niet exact in de app kon invoeren. Hoe wist ik dan dat ik precies goed had gegeten? Gelukkig heb ik, mede dankzij mijn coach en de mensen om mij heen, inmiddels een balans kunnen vinden tussen een gezonde levensstijl en het genieten van het leven.

fogo

Ik ben mij er wel bewust van geworden dat de hele “fitness-en-hashtaghealthylifestyle-hype” niet alleen maar een positief effect heeft, maar ook menig meisje onzeker kan laten worden. Hen wil ik dan vooral meegeven: “Create a life that feels good on the inside. Not one that just looks good on the outside!”

Sport, eet gezond, maar vooral geniet van de mensen om je heen! Ik heb vandaag mijn extra calorietjes gewoon omgezet in gains.

I took my weight training to a new level

Na een jaar lang hetzelfde plan te hebben gevolgd, was ik toe aan vernieuwing. De trainingen werden mij te eentonig en ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dus zo gezegd zo gedaan: ik zette vriendlief aan om een nieuw trainschema voor me te maken en downloadde de nieuwste versie van MyFitnessPal. Tijd om op eigen benen te staan: I took my weight training to a new level! Veel nieuwe oefeningen en hoger in volume. Ik heb er weer zin in!

x Esmee

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt