Food / Snel-fit

Japanse misosoep met kipfilet

Langzaamaan begint het buiten weer kouder te worden. Ik krijg dan altijd trek in andere gerechten. Weg met de salades en op naar de stampotten! In een keer die stap zetten ging mij te ver en dus vandaag deze heerlijke tussenvariant: een rijkelijk gevulde Japanse soep.

Ken jij Misosoep al? Dit recept heb je in verschillende varianten, vandaag laat ik die van mij zien! Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en wordt al sinds mensenheugenis gegeten in Japan. Net als veel andere gefermenteerde producten is Miso goed voor je darmflora. Dit komt door de goede bacteriën (ook wel probiotica genoemd) die erin zitten.

Goed voor je darmen

Erg leuk natuurlijk dat het goed is voor je darmen maar hoe is de smaak? Die is verrukkelijk. Door het toevoegen van gember en de 5 kruiden ontstaat er een heerlijke geur en dat geeft een mens nou net dát beetje extra warmte die je in deze periode van het jaar goed kan gebruiken.

Ik heb de Miso-bouillonblokjes bij Ekoplaza gehaald. Dit is niet per se nodig want Miso kan je in verschillende vormen en winkels krijgen. Let wel even op hoeveel blokjes je gebruikt bij 700 ml water.

dscf8282

Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen:

Ingrediënten:

2 x biologische kipfilet
Noedels 2x 90 gram (Hakubaku Japanse Soba noodles)
100 g Shiitake
2 x Miso-bouillonblokjes (van Ekoplaza)
1x blokje gember (4 cm)
5 kruidenpoeder
Handje babyspinazie

dscf8286

Bereidingswijze:

– Smeer de kipfilets in met de 5 kruidenpoeder.
– Snijd de Shiitake in plakjes, zet de grillpan aan en laat hem goed heet worden. Bak de Shiitake in ongeveer 5 minuten bruin, verdeel het over 2 soepkommen.
– Bak nu de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar.
– Hak ondertussen de gember fijn en bak in een hoge pan even aan, doe er vervolgens 700 ml water bij en de 2 bouillonblokjes. Laat voor 5 minuten zachtjes koken en doe er dan de noedels erbij en laat ze 4 minuten meekoken.
– Bouw dan je soep door er een handje babyspinazie in elk kommetje te doen vervolgens de bouillon met de noedels erbij te voegen.
– Als laatste snijd je de kip in repen en leg ze boven op de soep.

Eet smakelijk!

X Denice

dscf8290

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt