Food / Snel-fit

Bloemkool couscous salade

Ik ga afscheid van jullie nemen, waarom? Simpelweg omdat ik de laatste tijd compleet inspiratieloos ben, zelfs de herfst kan mij niet inspireren tot nieuwe verrassende receptjes. Jammer vind ik het wel, heb een jaar lang met veel plezier in de keuken gestaan om lekkere dingen voor jullie te bedenken. Hoop dat jullie van mijn creaties hebben genoten!  Ik sluit af met een lekkere bloemkool couscous salade.

Bloemkool is een beetje een saaie groente. Smakeloos vond ik hem zelfs, maar dat neemt niet weg dat hij hartstikke gezond is! De voedingstoffen in bloemkool zijn indrukwekkend, een echte superfood. De bloemkool bevat veel mineralen, vitaminen, antioxidanten, magnesium en andere stoffen. En een smakeloze, saaie groente dat vind ik bloemkool allang niet meer, en jij ook niet als je deze bloemkool couscous salade eenmaal hebt geproefd.

20160823_121104

Ingrediënten voor 4 personen.

halve bloemkool
200 gram doperwten
8 radijsjes
30 gram goijbessen/ rozijnen
2 bosuitjes
200 gram kikkererwten
handje zwarte olijven
handje verse munt
handje verse platte peterselie
handje walnoten
sap van een halve citroen
2 eetlepels  (hemp) olie
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
snufje kaneelpoeder
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken, dep ze eventueel droog met een schone doek. Meng de kikkererwten met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel komijnpoeder. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze onder de grillstand in ongeveer twintig minuten.  

Was en verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en hak ze grof of fijn. Zoals jij het lekker vindt. Heb je geen keukenmachine dan kan het ook prima met een groot en goed scherp mes ;-).

Kook de doperwten in een klein laagje water beetgaar, snij de radijsjes, bosuitjes, olijven en de kruiden fijn en week de gojibessen of rozijnen 5 minuten in heet water. Hak de walnoten grof en meng alles samen met de bloemkool.

Maak de dressing door het sap van de citroen te mengen met 2 eetlepels olie, 1 theelepel paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, een snufje kaneel en zout en peper naar smaak. Haal de kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen.  Meng de kikkererwten samen met de dressing door de bloemkool en maak eventueel af met Nigella zaad (zwart komijnzaad) . Lekker met brood of als bijgerecht.

Eet smakelijk!

Liefs, Fleur.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt