Fit

OMG! De Dam tot Damloop 2016

Oh. My. God. Zondag is het zo ver: Bo en ik rennen samen de Dam tot Dam. En nee, niet de Damloop bij Night, maar gewoon die van 10 Engelse Mijl, 16 en nog wat hele kilometers. Ja, dat doen wij wel even. Wij zijn (snel) fit. NEE! Dat is dus niet zo!

Het zit namelijk zo. Wij geven veel trainingen, ja, dat klopt. Maar om even voor mezelf te spreken: door die 7-9 keer trainen in de week, kom ik niet echt aan mijn eigen meters toe. Ik ren ongeveer 50 kilometer per week, maar altijd max 6 kilometer. En daarom vind ik het dus best wel heel erg spannend om voor het eerst in een jaar weer eens zo’n afstand af te leggen. Als klap op de vuurpijl heb ik me ook nog eens voor 2 halve marathons opgegeven de komende maanden. Geeft wel aan: ik heb er weer zin in. Ook ik denk wel eens: getver, weer die loopschoenen aan, wurm ik me weer in die sportbeha en sta ik weer in de motregen in het park, maar toch: ik kom altijd (maar ook echt altijd!) voldaan thuis. Buiten sporten is zó goed voor je gestel.

Zondag wordt een overwinning. Ik rende hem vorig jaar ook, nog geen 9 maanden na mijn bevalling. Huilend rende ik de laatste meters en werd door een vriendin over de finish geholpen. Ik moest en zou die Damloop rennen. Maar nu ben ik veel relaxter. En hoe bijzonder: Bo rent ‘m deze keer ook 8 maanden na haar tweede bevalling.

We gaan het doen. Niet even, maar wel samen.

#wefittogether

x Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt