Food / Snel-fit

ZOETE AARDAPPEL MET EI, UIT DE OVEN

Dit is een erg leuk recept dat je kan gebruiken als lunch of als voorgerecht. Soms heb je van die dagen dat alles mis gaat en zo’n dag had ik vandaag. Blijkbaar was mijn zoete aardappel te klein (of ik had hem niet goed uitgelepeld) waardoor het ei rijkelijk overstroomde. Dat was niet het enige want daarna viel mijn avocado op de grond. Ik was teleurgesteld want ik wilde het gerecht mooi gaan opmaken. Totdat ik een ingeving kreeg. Ik dacht aan Jamie Oliver, hij serveert zijn eten meestal ook op een ‘grove’ manier. Ik heb de avocado uit elkaar getrokken en heb dat maar gewoon naast de zoete aardappel gelegd. Niemand wist toch niet dat ik er een mooie waaier van wilde maken. Nou ja alleen jullie nu dan…

Wat heb je nodig

– Een flinke zoete aardappel
– 2 eieren
– 1 avocado
– Kerstomaatjes
– fetakaas (optioneel)
– peterselie of koriander
– Olijfolie
– Peper & Zout

DSCF7793-3

Hoe je het maakt


– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Was de zoete aardappel en wikkel hem in aluminiumfolie, prik hier een daar wat gaatjes met een vork.
– Verlaag de oven naar 170 graden en leg de zoete aardappel op een bakplaat . Zet in de oven voor 60 minuten.
– Haal het aluminiumfolie van de aardappel en laat  afkoelen (ongeveer 10 minuten).
– Snijd de aardappel in de lengte doormidden en hol uit met een lepel.
– Breek in elk deel een ei, smeer een ovenplaat of schaal in met olijfolie en zet de aardappel voor 15 minuten in de oven (korter als je een wat zachter ei wilt).
– Bestrooi met peper & zout en wat fetakaas , snij de avocado in plakken en leg het erop op of naast.
– Maak af met groene kruiden en wat kerstomaatjes.

Eet smakelijk!

DSCF7799

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt