Personal

Denise: word ik hier te oud voor?

Deze maand word ik 34. Ja lieve mensen, 34. Voor iemand van boven de 34 klinkt dit niet als iets wat als schokkend wordt ervaren.

Maar voor mij, als jonkie binnen de ‘midden-30-beweging’, is het even slikken. Betekent dit dat ik nu raar word aangekeken door de jongere garde, als ik me op een plek begeef waar zij in de meerderheid zijn? Laten we zeggen: een festival? De plaatselijke hotspot in Alkmaar? Of nog erger: met mijn posts op social media? Ik weet denk ik nog niet zo goed wat wel en niet ‘heurt’ bij een vrouw van 40-, man en kind, koopwoning en kat, en soort-van-carrière. Oh ja, ik wil ook nog steeds graag regelmatig een selfie/snelfie posten, maar nog liever van mezelf ‘chillend’ (om me maar even jong voor te doen) op het strand met een lekkere en te dure zonnebril, in kekke bikini en met bijbehorende semi-platte buik… waar ik trouwens best wel trots op ben omdat ik er best wel hard voor train.

Dusssss dat. Mag dat alsjeblieft nog even? Ik voel me nog veel te jong om van bovenstaande afscheid te nemen. En weet je, tegenwoordig heb ik een hele fijne app waardoor ik enkele jaren van mijn ietwat verouderende huidje afsnoep. Maar heel eerlijk gezegd is dit wat ik echt voel: ik ben ontzettend blij dat ik 34 ben en lekker in mijn vel zit. Dat kan ik nu namelijk wel zeggen en 10 jaar terug niet. Toen voelde ik me echt niet fabulous. Ik was namelijk nog een behoorlijk onzeker meisje. En daarom, daarom ben ik blij dat ik nu bijna 34 ben.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt