Fit

Jelysa: I love to (ch)eat

Zó, de zomer is voorbij. Misschien nog niet helemaal, maar mijn zomer in ieder geval wel. Het is weer tijd voor het ‘normale’ leven. Ik weet niet wat het is maar zomerse dagen, hoge temperaturen en zwoele avonden doen iets met mij en beïnvloeden mijn dagelijks ritme.

Op de stranddagen probeer ik in ieder geval nog steeds goed te starten met mijn bakje kwark met muesli en fruit. Daarna om 7 uur zweten in de gym zodat ik de rest van de dag op het strand kan doorbrengen. In mijn koelbox zit gesneden komkommer, een bakje fruit en een flesje water maar bij de lunch gaat het dan toch ‘mis’. Ik bestel een alcoholisch drankje en een lounge plateau, jammie. Je zit lekker te kletsen, teentjes in het zand en het zonnetje op je gezicht, dat geeft het ultieme vakantiegevoel waar je (stuurloos) van geniet. En genoten heb ik; mijn verjaardag, vakantie, terugkeer van mijn twee beste vriendinnen en festivalletjes. Na een mooie tijd en iets teveel cheatdays is het mooi geweest. Back to basic. Maar ik voel me ontzettend schuldig. Waarom? Omdat ik op een zomerse dag niet de hele dag consequent genoeg kon zijn. En zodra ik 3 dagen geen sportschool van binnen heb gezien, verplicht ik mijzelf om weer te gaan.

20160825_131302

Mijn calorieënplatter vol met lekkers

But I love to (ch)eat…

Wat betreft cheating heb ik één regel voor mijzelf, als ik het doe, doe ik het goed. Een cheatmeal of snack moet minstens een 8,5 waard zijn. Anders vind ik het doodzonde van die onnodige calorieën die ik naar binnen stouw.

20160731_142635

Één van mijn favo je-leeft-maar-1-keer guilty pleasures; Homemade TAART. Hier presenteer ik mijn Oreo cheesecake en verse aardbeienkwarktaart met Bastognebodem. YUM!

Maarrrr nu is het tijd om mijzelf weer even in het gareel te houden. Clean eating en regelmaat in mijn sport- en beweegschema. Laat ik bij het begin beginnen…. Mijn ontbijt, het moet echt anders. De bio muesli van de AH is heerlijk maar té veel suikers en ééntonig (Even een weetje over deze dame, ik heb een pinda- en notenallergie. En in een gezond eetpatroon komen veel noten voor).

20160829_193443_001

Dus ben ik opzoek gegaan naar een goed alternatief. En wat is er beter dan zelf iets samen te stellen: homemade muesli met kokossnippers, pompoenpitten, zonnebloempitten, chia, quinoa, lijnzaad, puurder dan pure chocolade én zonder noten. Ik kijk nu al uit naar morgenochtend!

Funxtion

Next: het roer omgooien in mijn fitnessrituelen. Onlangs heb ik met mijn sportmaatje ‘Funxtion’ ontdekt. Bij ons in de gym staat midden in de sportzaal een scherm en ik had geen idee wat het was. Hoe vaker je daar langs loopt, des te minder het op valt. Het is leuk om je fitness oefeningen een twist te geven en te variëren. Funxtion is een leuke variant, veelzijdig en makkelijk. Je kan eventueel met een app je eigen ontwikkelingen bijhouden door in te loggen op het apparaat maar dat is niet waar ik het voor gebruik.

Ik zet 6 zware of 8 middelzware losse oefeningen klaar. Bij de gym heb je ontzettend veel schijven, kettlebels, matjes, elastieken en ringen om verschillende spiergroepen te trainen en oefeningen te kunnen doen. Het is een touchscreen apparaat en je kan van alles instellen. Ik gebruik het vooral voor de interval timers. Meestal stel ik het apparaat in op iedere oefening 45 seconden, 15 seconden rust en 18 rondes (afhankelijk van de oefeningen die je hebt klaar gezet kan het meerdere rondes zijn) zodat je alle oefeningen drie keer totaal uitvoert. Na iedere oefening en rustpauze hoor je een toon dat de tijd voorbij is en weer opnieuw start. Zweet gegarandeerd! De full-body workout vind ik leuk om te doen. Ik kies dan bijvoorbeeld twee arm-, buik en benenoefeningen. Zes oefeningen in totaal. Je kan een parcour uitzetten voor al je oefeningen. Dit is de ‘recline row’ oftwel een horizontale pull up. Je houdt de handvatten vast en gaat zo horizontaal mogelijk ‘erin hangen’. Vervolgens trek je jezelf op aan de handvatten. Deze oefening is voor je rug, armen en schouders. Hoe lager je erin hangt, hoe zwaarder hij is.

Dit is de ‘recline row’ oftewel een horizontale pull up. Je houdt de handvatten vast en gaat zo horizontaal mogelijk ‘erin hangen’. Vervolgens trek je jezelf op aan de handvatten. Deze oefening is voor je rug, armen en schouders. Hoe lager je erin hangt, hoe zwaarder hij is.

Dit is de ‘recline row’ oftewel een horizontale pull up. Je houdt de handvatten vast en gaat zo horizontaal mogelijk ‘erin hangen’. Vervolgens trek je jezelf op aan de handvatten. Deze oefening is voor je rug, armen en schouders. Hoe lager je erin hangt, hoe zwaarder hij is.

Villa Achterwerk

Een zware maar leuke oefeningen vind ik de ‘hip thrust’. Deze is goed voor de billen. Je kan deze oefening op meerdere manieren uitvoeren. Ik doe de hip thrust meestal met een bankje of jumping box, een matje en een halterstang (barbell) met gewicht. Je plaatst de stang op je heup, je schouderbladen rusten op de ‘box’ of bankje en je houdt je rug ongeveer in een hoek van 45 graden. Je benen zijn gebogen en je voeten staan wat uit elkaar maar stevig plat op de grond. Duw je heup omhoog (let hierbij op je rug, niet overstrekken) maar houd je voeten plat. FIKKEN, DIE BILLEN!

20160906_150852

Met de billen bloot

Nou ja, niet letterlijk natuurlijk maar figuurlijk. Eerder heb ik benoemd dat ik een onzekerheid zou delen. Onzeker is misschien een groot woord, maar het minst blij ben ik met mijn bovenbenen. Ik vind ze in verhouding wat aan de stevige kant. Niet overdreven, maar het stoort mij wel. En als iets je stoort moet je er wat aan doen. En dus ga ik op onderzoek uit naar DE manier van trainen/eten voor de benen van mijn dromen. Ik ga aan de slag met het meten van mijn benen in centimeters en vet, én maak vergelijkingsfoto’s. Meten is weten 😉 Wordt vervolgd….

X, liefs Jelys

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt