Food

COOKIE DOUGH IJS VAN FLEUR!

Terwijl mijn vriend de ene naar de andere bak Ben & Jerry’s leeg lepelde zat ik mij af te vragen wat ik zou gaan eten. Al een tijdje ben ik verslingerd aan bananenijs, zo makkelijk! Je snijdt wat overrijpe bananen in stukjes en vriest deze los van elkaar in, als ze eenmaal bevroren zijn maak je er in de keukenmachine binnen no time het lekkerste en puurste ijs van! Variaties met rood fruit, noten en zelfs oreo koekjes zijn al enkele tijd favoriet. Maar nu wilde ik eens wat anders, ik wilde hetzelfde als mijn vriend en dat was de Cookie Dough smaak. Dus hup, daar dook ik de keuken in om er weer uit te komen met een heerlijke en best wel gezonde bak Cookie Dough ijs.

Voor dit recept heb je bevroren bananen nodig. Vries de bananen een nachtje van tevoren in, of zorg gewoon dat je altijd bananen in de vriezer hebt liggen.

Ingrediënten voor ruim 2 personen.
• 4 rijpe bananen
• 1 vanille stokje
• 200 gram gekookte kikkererwten
• 3 dadels
• 1 eetlepel agavesiroop
• 2 eetlepels pindakaas
• 50 gram pure chocolade

20160811_074236Een avond van te voren; pel 4 rijpe bananen en snij deze in stukjes, vries ze los van elkaar in.
Op de dag zelf; spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken. Meng de kikkererwten samen met de ontpitte dadels, agavesiroop en de pindakaas in de keukenmachine tot een mooie gladde pasta. Hak de de pure chocolade fijn en meng de helft door het ‘deeg’.
Maak met 2 theelepeltjes kleine balletjes van het deeg en leg deze op een stukje bakpapier een uurtje in de vriezer.
Haal na een uurtje de bananen en het ‘deeg’ uit de vriezer. Doe de bananen samen met de verse vanille in de keukenmachine en draai op de hoogste stand snel je bananen tot een stevig en glad ijs. Meng de ‘deeg’ balletjes en de rest van de chocolade erdoorheen en smullen maar!!!

X Fleur

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter