Food

GOOD NOODLES VAN FOOD SPRIETEN!

Deze keer een gerecht uit de oosterse keuken met noedels. Niet zomaar noedels maar echte ‘GOOD’ noedels. Naast ‘GOOD’ is het ook nog eens super snel te bereiden. Een perfecte maaltijd voor op een doordeweekse en haastige werkdag. Eén ingrediënt zet ik graag even in de schijnwerpers… want ken jij het gele keukenkruid kurkuma al? Dit wordt ook wel geelwortel genoemd en is een heerlijk specerij uit India. Naast geel en smaakvol is dit kruid ook ontzettend gezond.

Kurkuma werkt ontstekingsremmend, het is zuiverend voor je lichaam en helpt je stofwisseling in balans te brengen (als dit bij jou nog niet het geval was) Overigens is dat nog niet alles… uit verschillende studies en onderzoeken blijkt dat kurkuma kan werken als antidepressiva, bloeddrukverlagend is en het bepaalde kankercellen afremt in hun groei. Kurkuma is met recht een superkruid en duidelijk de grootste ster van dit smaakvolle recept. ‘GOOD’ aan tafel dus maar!!

Wat heb je nodig:

– 2 zalm moten (150 gram per stuk)
– Noodles ramen van Hakubaku Organic 2x 90 gram (bij de AH verkrijgbaar)
– 200 gram peulen
– 1 rode ui
– 1 limoen
– stukje gember
– Soja-saus
– Theelepel Kurkuma
– 1 teentje knoflook
– 1 blokje kruidenbouillon

gezond recept

Hoe je het maakt:
– Snijd de peulen in dunne reepjes en kook voor 5 minuten in een pannetje met water.
– Snijd de ui in halve ringen, pel de knoflook en schil de gember, snij beide in kleine stukjes.
– Kook de noedels volgens de verpakking met een bouillonblokje.
– Bestrooi de zalm moten met peper & zout en grill in een goed hete grillpan, iedere zijde heeft ongeveer 4 minuten nodig.
– Fruit ondertussen in een hapjespan de rode ui aan en voeg vervolgens de gember, knoflook en kurkuma toe, bak nog 2 minuten om laag vuur.
– Voeg de peultjes en noedels toe aan de hapjespan en warm alles goed door.
– Schep het noedels gerecht in mooie bakjes en leg de zalm er boven op.

gezond recept

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter