Food

YOFRI!

Jullie zullen wel denken, wat tikt Denice nu allemaal weer op… YoFrI! staat voor Yoghurt Fruit Ice. Ik was opzoek naar een ‘coole naam’ met deze warme temperaturen en kwam uit bij deze afkorting. Suggesties op deze naam zijn natuurlijk altijd van harte welkom!

Nu de zomer deze week éindelijk losbarst kreeg ik ontzettend veel zin in verkoelende en tasty ijsjes. En Wees eerlijk.. wat is er nou lekkerder en leuker dan je eigen healthy home made ice cream. Daarnaast sport ik altijd in de avond en bij thuiskomst ga ik dan meestal voor een schaaltje met kwark want dat is goed voor de  eiwitjes. Deze week sla ik de kwark over en ga ik voor heerlijk Yoghurt (ook eiwitjes) Ice! Ik zou zeggen niet langer treuzelen, hup naar de supermarkt en maken maarrrr!!

P.s. de foto’s zeggen toch al meer dan alle woorden in bovenstaand stukje?!

Wat heb je nodig:

– Drinkyoghurt rood fruit van Arla
– 80 gram bramen
– 80 gram blauwe bessen
– 100 gram aardbeien
– 1 theelepel honing
– ijsvormpjes (ik haalde ze bij de Xenos)

DSCF7499 (Small)

Hoe je het maakt:

– Verwarm de bramen en blauwe bessen met een theelepel honing in een pannetje. Prak met een vork in het pannetje het fruit tot een prutje en laat het daarna afkoelen.
– Prak op een bordje de aardbeien
– Nu kunnen we de ijsjes gaan opbouwen in drie delen, verdeel eerst de blauwe bessen en bramen over de vormpjes en zet in de ijskast voor ongeveer 20 minuten
– Als het fruit een beetje is bevroren giet je er de drinkyoghurt over, dit zet je weer in de ijskast voor ongeveer 20 minuten.
– Als laatst voeg je de geprakte aardbeien toe en zet de ijsjes weer in de vriezer maar nu voor minimaal 3 uur.

Enjoy!

DSCF7503

DSCF7507 (Small)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter