Food

ORIGINEEL VEGAN-ONTBIJTJE VAN FLEUR!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weten wij allemaal. Helaas hebben veel mensen nog steeds moeite om in de ochtend een voedzaam ontbijtje naar binnen te werken. Geen tijd of geen trek, ook ik heb mij er in het verleden schuldig aan gemaakt.

Vaak maak ik mijn ontbijtjes daarom de avond van te voren klaar. Overnight oats, chiapudding, bananenbrood of haver/fruit repen allemaal makkelijk vooraf te maken en ze geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Heel veel variatie zat er de laatste tijd niet in mijn ontbijtmomentjes, en daar moest verandering in komen, juist om te blijven ontbijten. Dus dook ik de keuken in om er weer eens lekker op los te experimenteren. En dat is gelukt!

vegan ontbijt

Ingrediënten voor 4 brosse bodems

• 75 gram havermout
• 50 gram walnoten
• 10 gram kokosbloesem suiker
• 30 gram kokosolie(kamertemperatuur)
• 1 eetlepel water vermengd met 3 theelepels chiazaad

Ingrediënten voor de compote

• 2 stengels rabarber
• 1 appel ( ik gebruikte pink lady )
• 1/5 eetlepel kokosbloesem suiker
• 20 ml water

Extra nodig: keukenmachine en tartellete vormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de brosse bodems in de keukenmachine of blender tot een kruimelige massa. Vul de tartellete vormpjes met de massa en druk lichtjes aan. Bak ze goudbruin in 25 minuten. Was in de tussentijd de rabarber en appel en snij in stukjes. Zet een pannetje op het vuur en breng het fruit samen met het water en de suiker langzaam aan de kook. Draai het gas laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, en vergeet niet af en toe te roeren. Laat de compote afkoelen. Haal de brosse bodems uit de oven en laat deze ook afkoelen, haal ze uit de vormpjes en vul met de compote. De bodems kan je luchtdicht 4 a 5 dagen bewaren, en de compote is in de koelkast zeker 5 dagen te bewaren.

Eet smakelijk,

Liefs Fleur!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter