Fit

BLOG VAN MARATHONLOPER LIANNE: HARDLOOP-MOE

Een tijdje van stilte van mijn kant, maar ik leef (en ren) nog steeds! De afgelopen weken heb ik niet stilgezeten, maar na 2 marathons in april was de ‘hardloop-moeheid’ wel aanwezig. Na de marathon van Rotterdam viel het echter wel mee en leek het alsof ik met meer energie me kon gaan voorbereiden op Madrid 2 weken later. Maar toen ik die 24e april in die warme en heuvelachtige stad op het 25 kilometerpunt was, voelde ik in mijn hele lichaam dat dit geen goed idee geweest was. Iets wat ik natuurlijk al van te voren zelf ook al ergens wist, maar het parcours was nóg zwaarder dan ik van tevoren dacht. Maar goed, de dag ervoor had ik de medaille van de Madrid marathon op de expo gezien (wauw!) en vanaf toen was uitstappen bij voorbaat al geen optie meer.

image3

Het fenomeen ‘hardloop-moeheid’ kende ik al van vorig jaar toen ik er na 2 marathons (met ook 2 weken ertussen inderdaad) helemaal klaar mee was en weken, of misschien wel maanden, niet gelopen heb. Voor mezelf had ik besloten om het nu anders aan te pakken en schreef me voor ik me zou bedenken in voor de 10km van het Rondje Oudorp. Bij mij om de hoek, 3 weken na Madrid en ja, het motiveerde wel om te blijven rennen bij thuiskomst. Kortere afstanden en misschien iets langzamer, maar dat maakte niets uit.

Langzaam begin ik nu weer wat sneller te lopen en de eerste halve marathon zit er weer op. Verder heb ik voor de komende periode niet echt doelen voor mezelf gesteld, dat komt over een tijdje wel weer. Hele marathons staan ook nog niet op de planning, al weet ik zeker dat dit niet de laatste waren. Eerst een tijdje rustig aan doen zonder schema’s of te ‘moeten’ trainen, zodat die ‘hardloop-moeheid’ volledig verdwijnt!

x Lianne

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter