Food

SHAKSHUKA À LA FOOD SPRIETEN

Shakshuka is een heerlijke (eigenlijk lunch) gerecht uit het Midden-Oosten. Het recept is niet lang geleden geïntroduceerd door Ottolenghi (een bekende Israëlische-Britse kok). Het gerecht staat volop op internet en iedereen heeft zo zijn eigen variant.

Wat ik zo top vind aan dit gerecht is dat je maar 1 pan nodig hebt! En dan is fijn als je geen vaatwasmachine hebt (ik weet het, het is erg!) Ook bevat dit gerechtje weinig koolhydraten+ veel eiwitten en vitamine! Er wordt gekookt met specerijen en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Alleen maar heerlijke echte ingrediënten en specerijen.

Het is handig altijd een klein kruidenkastje te hebben, zo kan je alle gerechten maken zonder pakjes en zakjes. Voor dit recept hebt je komijnpoeder, korianderpoeder, venkelzaad en cayennepeper nodig. Ik nuttig dit gerecht altijd als avondmaal, maar het kan ook prima als lunch.

DSCF6054 (Medium)

Wat hebben we nodig (2 personen):

– Blik kerstomaatjes
– Venkel (klein of een halve)
– 2 aardappelen
– 1 paprika
– 1 ui
– 3 tomaten
– 6 eieren
– Knoflook
– Stukje gember
– Blikje tomatenpuree

DSCF6091

Specerijen:

–  1 tl Korianderpoeder
– 1 tl Komijnpoeder
– 1 tl Venkelzaad
– 1 mespuntje Cayennepeper

Hoe je het maakt:

– Snij de ui in halveringen, de aardappel (met schil) in blokjes, de venkel in halveringen, de paprika in stukken, de tomaat ik stukjes en de knoflook en gember zo klein mogelijk.

– Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui 2 minuutjes aan, doe daar vervolgens de gember en knoflook bij gevolgd door de specerijen. Bak alles voor een minuutje aan, voeg het blikje tomatenpuree toe en bak ook deze even aan. Voeg vervolgens alle groenten toe.

–  Als alles lekker aan het bakken is doe je de kerstomaatjes uit blik samen met wat peper en zout in de pan.

– Zorg dat alle groenten in het vocht staan, te weinig vocht? Voeg wat water toe.

– Laat met de deksel 10 minuutjes sudderen.

– Daarna maak je (met de achterkant van een soeplepel) kuiltjes in het gerecht, in die kuiltjes breek je een ei, dit doe je met alle 6 de eieren.

– Doe de deksel weer op de pan en laat voor 10 minuten op een laag vuur sudderen.

– Als je heerlijk Shakshuka klaar is kan je er nog wat platte peterselie overheen strooien.

Eet smakelijk! Liefs Denice

DSCF6095 (Medium)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter