Fit

FLEUR EN LIANNE OPWEG NAAR DE ZUIDASRUN

Op zondag 12 juni staat de achtste editie van de Zuidas Run in Amsterdam gepland. Het sociale en sportieve karakter van het evenement is benadrukt met de ‘Battle of Professions’. De Zuidas Run is een hardloopevenement met een veelzijdig karakter. Netwerken, gezondheid en het goede doel zijn van belang in 2016. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het goede doel VUmc.

Fleur en Lianne samen naar de finish

Zondag lopen Fleur en Lianne van Team Snel Fit samen de 10EM. Hoe ziet hun voorbereiding eruit voor deze run?

Fleur vertelt:

“Mijn voorbereiding op de 10EM van de Zuidas Run ziet er iets anders uit dan mijn voorbereiding op andere hardloop evenementen. Normaal loop ik 3 tot 4 keer in de week hard, mijn trainingen bestaan dan uit een heuveltraining, duurlopen en intervallen. Helaas ligt het nu even anders, sinds de Marathon van Rotterdam lijken mijn benen niet meer te herstellen na een training of in ieder geval niet zo snel als ik zou willen. Daarom heb ik besloten om wat gas erg te nemen. In voorbereiding op de Zuidas Run liep ik de één week eerder een klein tempo wedstrijdje van 4km, en de dag erna nog een kleine 10km op een langzaam tempo, tijdens deze duurloop merkte ik dat mijn benen erg vermoeid waren van de dag ervoor. Zo besloot ik de rest van de week actieve rust te houden. Woensdag nog een uurtje zwemmen en verder lekker lange wandelingen met de hond. Zo hoop ik uitgerust aan de start te kunnen verschijnen aanstaande zondag.”

Lianne vertelt:

“Zondag loop ik mijn eerste officiële loop sinds Rotterdam en Madrid. Wel heb ik in mei het Rondje Oudorp gelopen, maar dat was meer een soort van ‘cooling down’ van deze 2 marathons dan dat ik heel hard mijn best heb gedaan om een goede tijd te lopen. Nu, na een paar weken (bijna maanden!) van herstellen, heb ik er weer zin in! Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat en hoe deze race is, want de Zuidasrun wordt voor mij de eerste keer. De afgelopen tijd heb ik voornamelijk wat kortere afstanden getraind dan dat ik in de laatste periode voor mijn marathons deed. Natuurlijk omdat het nu niet meer nodig is om 35+ kilometer te rennen, maar ook omdat dat herstellen ook belangrijk is. Daarom is de 10 EM die voor zondag op het programma staat een fijn begin en hopelijk een opstapje naar weer een (halve) marathon. Een tijd heb ik niet in mijn hoofd, maar het zou fijn zijn als ik de tijd die ik liep op de 10 EM tijdens de Dam tot Damloop afgelopen jaar, kan verbeteren!”

Veel succes ladies!

‘Join the Battle’ van de Zuidas en loop samen met collega’s en relaties samen! Wil jij je inschrijven klik dan hier!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter