Food

WAAROM VOLKOREN?

Tientallen soorten brood, pasta en rijst voor je neus in de supermarkt. Welk soort kun je het beste kiezen?

Wat is volkoren?

Volkoren producten worden gemaakt uit graan.  Bij het proces wordt de hele graankorrel gebruikt. Bij producten als witte rijst, gewone pasta en witbrood wordt alleen de kern van de graankorrel gebruikt. Omdat de vezels alleen aan de buitenkant zitten kan je wel raden waarom de hele korrel gezonder is.

Gezonde korrel

Vezels zorgen voor een goede darm werking, hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel en cholesterolwaarde. Ook zorgen ze ervoor dat je sneller vol zit, je eet dus uiteindelijk minder en helpen ze ook mee als je wat af wilt vallen.

Wat is dan de beste keuze?

Brood: volkoren 100%

Pasta: volkoren

Rijst: zilvervliesrijst

Dus nu de hele dag aan brood, pasta en rijst??

Nee, maar als je voor deze producten kiest probeer dan de bovenstaande varianten te kiezen. Als je graag meer vezels binnen wilt krijgen kun je nog altijd het beste kiezen om meer groenten te eten. Deze zitten vol vezels en veel minder calorieën en koolhydraten dan brood, pasta en rijst. Win, Win al zeg ik het zelf

Liefs Bo

Heb je een vraag of opmerking, mail me gerust bo@snel-fit.nl

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter