Fit / Food

Maak je eigen sportdrank

Yes!! De zomer staat voor de deur, vorige week hebben we al even een paar dagen van heerlijk zomers weer kunnen genieten. Natuurlijk blijven we flink sporten wanneer de temperatuur stijgt. Sporten met warm weer kan een stuk zwaarder zijn. Wat je lichaam dan goed kan gebruiken is dit heerlijke hydraterende zomerse drankje!

Door het kokoswater neemt je lichaam het vocht veel sneller op. Bijkomend voordeel is dat kokoswater ook rijk is aan mineralen. Doordat je tijdens een (intensieve) work-out in het vocht veel zouten en mineralen verliest is het zaak deze ook weer (snel) aan te vullen, hier helpt het kokoswater je bij. Naast dat watermeloen erg goed smaakt, is het ook een bron van hydratatie. De watermeloen bestaat voor 95% uit water en er zit ijzer, kalium en vitamine c in. Wist je dat de watermeloen familie is van de komkommer en eigenlijk een groente is? Deze sportdrank is een ware hydratatieBOM en vele malen gezonder dan de sportdrankjes uit de supermarkt! Nu alleen nog even wachten op warm en mooi weer…. Of niet?! ☺

kokos water

Wat heb je nodig:

– 1 watermeloen (ik heb een kleintje uit de Bio-winkel gehaald)
– 1 pak kokoswater

Hoe je het maakt:

– Voor 1 persoon heb ik een kwart van een de watermeloen gebruikt en aangevuld met ongeveer 200 ml kokoswater. Doe alles in de blender en mix tot een een glad drankje.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter