Food

HARTIGE TAART ZONDER EI EN ROOM

Een hartige taart zonder eieren en room? Ja het kan! Als je op Google kijkt vind je verschillende manieren om een hartige taart vegan te maken. Zo kan je tofu, kikkererwtenmeel of een mix van beide gebruiken om je eieren en room te vervangen. Ik koos voor een hartige taart met kikkererwtenmeel, dit eigenlijk omdat ik nog een dichte zak had staan.

Het recept is voor ongeveer 6 personen.

Ingrediënten:

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 300 ml water
  • 100 ml ongezoete rijstmelk
  • 20 ml gesmolten kokosolie
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 middelgrote venkel
  • 1 zakje waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • handje groene olijven
  • 3 artisjokken (uit blik)
  • theelepeltje komijnpoeder
  • theelepeltje paprika poeder
  • halve eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak
  • pak filodeeg
  • olijfolie

Extra nodig:

  • springvorm

20160518_140449

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de groenten, snij de courgette in blokjes en de venkel in dunne reepjes
Pel de knoflook en snij fijn
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de groentes licht aan
Snij de waterkers fijn, de olijven in plakjes en de artisjokken door tweeën
Meng het kikkererwtenmeel met het water, de rijstmelk, kokosolie, specerijen, oregano en peper en zout. Dit kan gewoon met een garde, zorg dat er geen klontjes in zitten!
Vet de springvorm in en bekleed met het filodeeg, pas op! Filodeeg scheurt snel, gebruik eventueel een tweede laagje om de scheurtjes te bedekken.
Meng de groentes, olijven en waterkers met het kikkererwtenmengsel en giet in de springvorm. Leg de artisjokken bovenop.
bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak er eventueel een lekkere frisse salade bij.

Eet smakelijk!

Liefs, Fleur.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter