Fit / Food

FETA, MAAR DAN ANDERS

Het grootste gemis sinds ik vegan eet? KAAS! In alle soorten en maten, gek was/ben ik op oude kaas, brie, geitenkaas noem maar op en ik lust het, zo ook feta kaas. Voordat ik aan het vegan avontuur begon las ik al eens ergens dat je van tofu een soort feta kan maken. Het zit hem in het marineren, als je de tofu een paar dagen in de olie laat staan dan lijkt het dus echt op feta. Zo maak ik af en toe een weckpot met tofu ‘feta’ en geniet ervan door salades en pasta. Het is heel simpel en blijft in de koelkast zeker één week goed.

Ingrediënten.

• een pak biologische tofu
• 200 ml olijfolie
• 30 ml azijn
• 5 jeneverbessen
• paar takjes verse tijm
• theelepel gedroogde oregano
• klein teentje knoflook
• vers gemalen zwarte peper en zeezout, naar smaak
• theelepel chilivlokken

Extra nodig, een weckpot of een andere schone pot.

Bereidingswijze

Snij de tofu in blokjes ter grote van een dobbelsteen. Meng in de pot de olie, azijn, fijn gesneden knoflook, chilivlokken, verse tijm, oregano, jeneverbessen en peper en zout naar smaak. De pot even goed schudden, tofu erbij en voorzichtig mengen. Zet de pot in de koelkast tot gebruik. Je kan de ‘feta’ natuurlijk ook gelijk eten, maar hij is lekkerder na een paar dagen in de marinade. Ik eet het graag met salade. Bijvoorbeeld met de onderstaande salade.

20160428_162940

Ingrediënten voor 2 personen

• 300 gram (diepvries) tuinbonen
• 1 middelgrote aubergine
• 1 rood uitje
• verse kruiden ( dille, munt, tijm)
• 6 artisjokken uit blik
• peper en zout naar smaak
• olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine plakken, en de rode ui in partjes.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Zet de bakplaat in de oven op de grillstand voor ongeveer 15 minuten of tot de groentes mooi goudbruin zijn.
Ontdooi ondertussen de tuinbonen in kokend water, en giet af. Snij de artisjokken in vieren.
Snij of scheur de verse kruiden fijn. Meng alle ingrediënten verdeel de ‘feta’ eroverheen en om het af te maken gebruik je wat van de olie waarin de ‘feta’ is gemarineerd als dressing.

Easy peasy, Liefs, Fleur

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter