Fit

Het ultieme eten voor hardlopers

Het is bijna zover! Het leukste hardloopevenement van Alkmaar start aanstaande vrijdag. Doe jij ook mee met de Alkmaar Cityrun By Night? Grote kans, aangezien er dit jaar ruim 8.000 mensen klaar staan bij de startlijn. Ook ik kan dit jaar niet achter blijven en loop de 5 KM (zoals elk jaar) mee voor Autstekend. Deze organisatie uit Alkmaar helpt kinderen, jongeren en jong volwassenen met een vorm van autisme en/of AD(H)D om zich staande te houden in deze wereld. Dit doet Autstekend door middel van koken, sport, studiebegeleiding en de Stadstuin. Meer weten over Autstekend? Kijk eens op de website www.autstekend.nl.

Terug naar het hardlopen, om een goed resultaat neer te zetten hebben we goede brandstof nodig en daarom dit speciale recept voor hardlopers. In deze Runners Bowl heb ik als quinoa als basis gebruikt. Je kan natuurlijk ook rijst of couscous gebruiken als basis maar in quinoa zitten extra veel eiwitten die je spieren goed kunnen gebruiken. Om de quinoa wat meer ‘bite’ te geven heb ik er zonnebloempitten aan toegevoegd. Deze pitjes zitten boordevol vitamine en mineralen. De bloemkool geeft deze bowl lekker veel vitamine c en de zoete aardappel zit vol met vezels. En tja wat moet ik nog zeggen over de spinazie…. Kijk maar eens goed naar Popeye!!

P.S. Voor nog wat ‘peper in je r**t’ kan je er nog wat Sriracha aan toevoegen (heb ik wel gedaan). Dit is een Thaise chilisaus voor net dat beetje extra pit.

Heel veel succes en ik zie je a.s. vrijdag!

X Denice

DSCF6001

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

 • 60 gram quinoa
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 150 gram bloemkool
 • 150 gram zoete aardappel
 • 1 halve avocado
 • Handje baby spinazie
 • 1 beetje citroensap
 • 1 tl komijnpoeder en 1 tl paprikapoeder
 • Zout & Peper
 • Olijfolie
 • Optioneel:
 • Hummus en kiemgroeten

gezond recept

Hoe je het maakt:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Snijd de zoete aardappel in korte frietjes en de bloemkool in roosjes ( je hoeft de zoete aardappel niet te schillen, wel even wassen)
 • Leg de groenten op een bakplaat en bestrooi ze met de paprikapoeder en het komijnpoeder
 • Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten
 • Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking
 • Doe de quinoa in een kom en voeg de zonnebloempitten, een eetlepel olijfolie, wat citroensap en zout door de quinoa
 • Nu kun je de zoete aardappel, bloemkool, spinazie en avocado bij de quinoa voegen, besprenkel het geheel met wat peper en zout en top af met de Sriracha
 • Ik heb er nog wat hummus en kiemgroenten bijgedaan

A! Deze mooie foto’s maakt Denice zelf. Volg haar @foodsprieten op Instagram. Denice houdt van lekker (biologisch!) eten doet veel inspiratie op in kookboeken. Ze vindt het leuk om te fotograferen en gaat graag op reis. Check www.foodsprieten.nl voor meer fijne recepten.

gezond recept

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter