Fit

NIEUWE SCHOENEN SHOPPEN BIJ ALL4RUNNING!

Het moge duidelijk zijn: Snel Fit heeft een nieuwe partner, All4running. Wij rennen de benen uit ons lijf en waren allebei nodig toe aan nieuwe schoenen. Ik heb nooit op een ander merk dan Saucony gerend, trouw aan het merk waar ik ooit werkte, en Bo heeft een Deense Dog die haar schoenen als borrelnootje gebruikte.

Dus, op naar de flagshipstore in Alkmaar. Ik had mijn oude Saucony Omni’s mee, dan kunnen ze in de winkel zien hoe je zolen slijten. Wat gebeurt er precies tijdens een shoe advice en waarom is het zo belangrijk? Nou, hardlopen is 1 van de weinige sporten die je niet veel geld hoeft te kosten. Wij adviseren onze leden altijd dat goede schoenen en een goede sportbeha onmisbaar zijn. Met aangemeten hardloopschoenen, die perfect passen bij jouw looptechniek, training en postuur, voorkom je een hoop blessureleed.

Neem de tijd om naar een hardloopspeciaalzaak te gaan (wij waren een uur per persoon bezig). Welke stappen worden genomen om tot een advies te komen? Tom van All4running vertelt!

snel fit

20160426_165108

20160426_164958

Stap 1
“We hebben een statische meting gedaan om te kijken hoe de druk verdeling is. Verder geeft dit inzicht in specifieke blessures/klachten. We passen niet altijd de statische meting toe.

snel fit

Stap 2
Dynamische meting, rennend op blote voeten. Dit is eigenlijk de 0-meting welke later in het advies meegenomen kan worden zodat we niet teveel van de natuurlijke afwikkeling afwijken.

Stap 3
Dynamische meting op de oude schoenen. Op basis hiervan kunnen we huidige blessures achterhalen en ook deze meting is belangrijk bij de vergelijking van de nieuwe schoenen.

snel fit

snel fit

Stap 4
De nieuwe schoenen, op basis van de eerder metingen pakken we nieuwe schoenen erbij en doen we weer een dynamische meting zodat we deze met de blote voeten meting en huidige schoenen meting kunnen vergelijken. Deze stap wordt 2 tot 3 keer herhaald totdat we de schoen hebben gevonden welke de juiste ondersteuning/demping geeft en uiteraard aansluit bij de wensen/pasvorm van de klant zijn voet, of te wel dat deze schoen lekker zit. Belangrijk is ook dat we altijd goed kijken en luisteren naar de afwikkeling van de voeten van de klant.”

En dan… dan heb je nieuwe schoenen! Toegegeven, het zijn niet de schoenen die we zelf zouden uitkiezen op basis van hun fashionable looks, maar ik ben echt superblij met mijn Asics (sorry Saucony). En mochten ze toch niet goed zitten, ga dan terug. Je weet pas écht of je de juiste schoenen hebt gekocht, als ze geen klachten tijdens het lopen veroorzaken.

snel fit

Robin was ook blij met mijn nieuwe schoenen 😉

Het was voor ons echt heel interessant en leuk om te zien hoe we nu echt hardlopen. En dat doen we allebei heel anders. Als je zoveel loopt als wij, moet je regelmatig je schoenen laten checken. Zodra het rubber uitdroogt of als je regelmatig lange afstanden rent, laat je dan informeren of je schoenen aan vervanging toe zijn. Vergeet ze niet mee te nemen naar de winkel!

X Denise (& Bo!)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Marije 15.05.2016 bij 18:06

    Heel fijn geholpen daar vorige week!
    En een heerlijk paar Saucony’s rijker

  • Laat een reactie achter