Fit / Food

PASTA MET RODE LINZEN

Het receptje wat ik vandaag met jullie deel is echt ideaal voor sporters. Rode linzen bevatten erg veel eiwitten en complexe koolhydraten die langdurig energie geven. Een krachtige maaltijd dus!

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties

  • 200 gram rode linzen
  • 300 ml passata
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 tomaten
  • 1 rood uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • oregano
  • theelepel paprikapoeder
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • pasta naar keuze

20160405_144404

Bereidingswijze.

Snij de ui, wortel, bleekselderij,  tomaten en knoflook fijn. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een sauspan en doe de groentes samen met de rode linzen, paprikapoeder, oregano en het laurierblad in de pan. Fruit dit aan tot de ui wat glazig ziet. Blus af met de balsamico azijn.

Voeg de passaat en het water samen met het bouillonblokje aan het groenten/ linzen mengsel toe.

laat het geheel zachtjes pruttelen op een laag vuurtje en vergeet vooral niet te roeren. De saus is klaar als de linzen zacht zijn, maar toch nog een klein beetje bite hebben.

Kook je pasta naar keuze zoals aangegeven op de verpakking, giet af en meng met de saus. Maak het af met wat vers gemalen zwarte peper.

Eet smakelijk. Liefs, Fleur.
___

20151007_121006_resized

 

 

 

 

 

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter